Ytong Multipor indvendigt isoleringssystem WI

Ved indvendig isolering med Multipor isoleringsplader kan varmeisoleringen samt komfort og indeklima i bygningen forbedres betragteligt. Du slipper for en følsom dampspærre der kan udelades helt af systemet. Fugtindhold i opholdsrummet reguleres på naturlig måde pga. de diffusionsåbne egenskaber

Læs mere
pr. side

9 Varer

Faldende orden
 1. Mix 4 paller Ytong plader eller multipor

  Ytong indvendig Multiporplade 6x39x60 cm, 120 stk/palYtong indvendig Multiporplade 6x39x60 cm, 120 stk/pal
  Ytong indvendig Multiporplade 6x39x60 cm, 120 stk/pal
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/pal 7.277,00 DKK
  Pris kun
  60,64 kr/stk
 2. Mix 4 paller Ytong plader eller multipor

  Ytong indvendig Multiporplade 8x39x60 cm, 90 stk/palYtong indvendig Multiporplade 8x39x60 cm, 90 stk/pal
  Ytong indvendig Multiporplade 8x39x60 cm, 90 stk/pal
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/pal 7.903,00 DKK
  Pris kun
  87,81 kr/stk
 3. Mix 4 paller Ytong plader eller multipor

  Ytong indvendig Multiporplade 10x39x60 cm, 72 stk/palYtong indvendig Multiporplade 10x39x60 cm, 72 stk/pal
  Ytong indvendig Multiporplade 10x39x60 cm, 72 stk/pal
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/pal 6.913,00 DKK
  Pris kun
  96,01 kr/stk
 4. Ytong Multipor Letmørtel 20 kgYtong Multipor Letmørtel 20 kg
  Ytong Multipor Letmørtel 20 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/ps 695,00 DKK
 5. Ytong armeringsnet (maske 4x4 mm) 1x50 mYtong armeringsnet (maske 4x4 mm) 1x50 m
  Ytong armeringsnet (maske 4x4 mm) 1x50 m
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/rl 1.939,00 DKK
 6. Ytong armeringsnet (maske 4x4 mm) 1x25 mYtong armeringsnet (maske 4x4 mm) 1x25 m
  Ytong armeringsnet (maske 4x4 mm) 1x25 m
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/rl 987,00 DKK
 7. Ytong Multipor Isoleringsstrimmel af filt, imprægneret 10 cm x 25 mYtong Multipor Isoleringsstrimmel af filt, imprægneret 10 cm x 25 m
 8. Ytong reparationsmørtel type 30 12,5 kgYtong reparationsmørtel type 30 12,5 kg
  Ytong reparationsmørtel type 30 12,5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/ps 447,00 DKK
 9. Ytong Multipor Dübler, STR U 135 (op til 60 mm multipor) 200 stk/pkYtong Multipor Dübler, STR U 135 (op til 60 mm multipor) 200 stk/pk
pr. side

9 Varer

Faldende orden

Ytong Multipor isoleringsplader

Ytong Multipor er en isoleringsplade, der er udviklet til indvendig efterisolering af ydervægge. Multipor Isoleringspladen er fremstillet af mineralske, uorganiske materialer, der er ubrændbare og miljøvenlige.

Ytong Multipor er beregnet til indvendig isolering af ydervægge samt indvendig isolering af kældervægge, dæk over portrum og parkeringskældre og lignende. De fås også til udvendig isolering af ydermure.

Efterisolering af ydervægge kan gøres på flere måder. En af løsningerne er en facadeisolering med mineraluld, som netpudses. Den er god til huse fra 1960’erne og 1970’erne, der ofte har enkle og lige ydervægge, som nemt kan beklædes med isolering. Ældre huse med mange murede detaljer egner sig derimod ikke til udvendig isolering, da det både er et stort arbejde at isolering omkring gesimser og lignende, men også fordi facadeisolering vil ødelægge husets oprindelige arkitektur. Her er man i stedet nødt til at isolere indvendigt.

 

Indvendig isolering med Ytong Multipor

Indvendig isolering kan gøres ved at opbygge gipsvægge med reglar, gipsplader og isolering. Man kan også anvende de særlige varmvægsplader, der er gipsplader med flamingoplader monteret på bagsiden. Disse løsninger egner sig dog ikke særlig godt til vægge, der er fugtige og da det kræver at der installeres et dampspærre bag gipspladerne, har det ikke særligt gode egenskaber med hensyn til fugt. Det har indvendig isolering med Ytong Multipor isoleringsplader derimod.

Ytong Multipor isoleringssystemet er diffusionsåbent og monteres helt uden dampspærre. At systemet er diffusionsåbent gør samtidig at det har fremragende egenskaber med hensyn til fugtregulering og medvirker på den måde til at give et godt indeklima.

Ytong Multipor har mange gode egenskaber med hensyn til isoleringsevne, brandbarhed og diffusionsåbenhed.

 • Lambdaværdi = 0,043 W/mK
 • God varmeisolering
 • Brandklasse A1 (højeste klasse)
 • Formstabil og trykfast
 • Diffusionsåben for et godt indeklima
 • Uorganisk, miljøvenligt materiale

Ytong Multipor kan bruges til både renoveringsopgaver, men også til nybyggeri.

 

Opsætning af Ytong Multipor isoleringsplader

Det er vigtigt, at Ytong Multipor opsættes på et fast og bæredygtigt underlag. Eventuelt tapet og lignende fjernes og løst puds bankes af væggen, før isoleringspladerne kan opsættes. Falder der store mængder puds af, kan det godt svare sig, at pudse væggen op med en kalkcement mørtel, inden Ytong multipor blokkene opsættes, da det sparer en del multipor letmørtel, der har en noget højere pris end almindelig mørtel. Det er dog vigtigt, at pladerne opsættes med Multipor letmørtlen, da den har er nogle bestemte egenskaber og er udviklet til lige netop Ytong Multipor systemet.

Er der skimmelsvamp i pudslaget eller tapet, skal dette fjernes med antiskimmel-produkter, inden opsætningen af Multipor pladerne. Er skimmelsvamp trængt dybt ned i pudslaget, så anbefaler vi, at hele pudslaget fjernes, og et nyt lag puds udføres, inden pladerne opsættes.

Isoleringspladerne opsættes med fuldklæbning med den systemtilpassede Multipor Letmørtel, der sikrer de bedst mulige forudsætninger for en diffusionsåben løsning.

Se hvordan i denne kort monteringsvejledning:

 

Ytong Multipor indvendig isolering til lav pris

Køb Ytong isoleringsplader til fast lav pris her på BygMax, og få pladerne leveret lige til din adresse inden for få dage. For at finde ud af, hvor mange isoleringsblokke og hvor meget Letmørtel du skal bruge, kan du prøve materialeberegneren på Ytongs hjemmeside.

Her på BygMax.dk finder du et stort udvalg  af Ytong porebeton produkter og mange andre plader til indvendig isolering, som eksempelvis Calsitherm plader. Her finder du alt til dit byggeri samlet på ét sted med lave priser.