Tagvinduer

Stort udvalg af tagvinduer til skrå og flade tage fra VELUX, FAKRO og Plastmo

Læs mere

Tagvinduer giver lys fra oven

Tagvinduer er vinduer, som modsat almindelige vinduer i kviste, er placeret i niveau med resten af taget. Som navnet tagvinduer antyder, så er det særlige ved dem netop, at de monteres i husets tag. Derfor giver de lys fra oven, og dermed kan lysindfaldet ofte blive større end ved almindelige lodrette vinduer. Samtidig er ovenlysvinduer nemme og billige at montere, da der ikke skal opbygges en kvist, som vinduet monteres i. Tagvinduer monteres i stedet typisk mellem to spær i husets tag.

Ovenlysvinduer til skrå tagflader er et populært valg, når man skal renovere 1. salen eller omdanne et tomt loftrum til bolig. Det monteres mellem to spær med en inddækning, som lægges under tagstenene eller tagpladerne langs ovenlysvinduernes sider og top, mens det lægges udover nedenunder. Derved kan regnen løbe af. Denne type ovenlysvinduer fås i mange forskellige udformninger og også med en udfoldelig altan, som giver dig mulighed for endnu mere udsigt.

Tagvinduer til flade tage findes både som flade vinduer og som kupler. De bruges især på moderne parcelhuse med flade tage, som blev bygget fra sidst i 1960’erne og frem. Her kan de være med til at lukke lys ind i rum, som ellers ikke ville få lys ind, enten fordi de ligger mod nord, eller fordi de ligger inde midt i huset, og ikke har vægge ud til. Ligesom tagvinduer til skrå tage, så monteres disse vinduer typisk imellem spærene, og placeres på en ramme af træ hvorpå en krave af tagpap monteres, så regnvand ikke kan trænge ned mellem vindue og tag.

Tagvinduer monteret mod nord, er især populære blandt kunstnere og kunstelskere, da vinduer, som er monteret på denne måde, kun tillader naturligt – og ikke direkte lys – at trænge ind i rummet. Det giver det optimale betingelser for at se farverne i kunsten tage sig ud så naturligt som muligt.

 

Tagvinduer med smarte funktioner

Både ovenlysvinduer til skrå tage og til flade tage fås i mange varianter og med flere forskellige smarte funktioner. Skal dit ovenlysvindue sidde højt oppe, hvor du ikke kan nå det? Så er det muligt at få både ovenlysvinduer med elektrisk åbning og med regnsensor, som automatisk lukker vinduet, når de første dråber falder. Så er du sikret mod vandskader, også selv om du ikke er hjemme, når det begynder at regne. Du kan også sætte en timer på vinduerne så, de automatisk åbner og lukker på specifikke tidspunkter. På den måde kan du automatisere udluftningen om morgenen.

Det kan være svært at montere gardiner på skrå vægge og derfor kan du også få ovenlysvinduer med indbyggede gardiner, for selv om lyset fra ovenlysvinduer er rart på nogle tidspunkter, så kan det være at det skal lukkes ude på andre.

Hos BygMax fører vi et bredt udvalg af tagvinduer fra de største og mest anerkendt producenter. Vælg dit næste ovenlysvindue ved at finde det i kategorierne ovenover.

Er der et tagvindue, som vi ikke har? Opret en prisforespørgsel, hvor du skriver hvilket produkt du mangler, og gerne hvilket antal og med hvilke mål du har brug for. Vi sidder klar til at hjælpe og stræber altid efter at svare så hurtigt som muligt.