Plader

Plader kan bruges til diverse formål, blandt andet beklædning, tag- eller gulvunderlag, vægge, gulve, møbler og inventar. Plader fås i forskellige størrelser, tykkelser, styrker og materialer, hvilket gør det til et byggemateriale som passer til en lang række projekter.  

I denne kategori finder du et bredt udvalg af forskellige typer for plader, herunder krydsfiner, OSB plader, MDF plader, spånplader og mange flere. Du kan læse meget mere om den enkelte type plade under hver kategori.

Læs mere

Plader til alle formål - byggeplader, hobbyplade og lydisolerende plader

Hos BygMax finder du et bredt udvalg af forskellige typer for plader til en lang række af forskellige formål. Hvad end du skal bruge byggeplader eller blot en hobbyplade, så finder du en plade der passer til dit næste projekt. Du finder krydsfinerplader, som anvendes til alt fra tag, gulv, inddækning, beklædning, støbeform og meget andet. Du finder blandt andet også melaminplader, som typisk anvendes til hylder, bordplader og ind- og afdækning. Masonitplader er også at finde her i kategorien, som typisk bruges til beklædning af møbler og interiør.

Du kan læse meget mere om de forskellige typer plader under hver kategori, og herunder.

Krydsfiner

Krydsfiner bliver produceret ved at skrælle tynde lag af de lange sider på store træstammer og derefter bliver de tynde lag limet sammen ovenpå hinanden. Dette udgør så en krydsfinerplade. Pladerne til krydsfiner lægges ovenpå hinanden, så fiberretningen ligger vinkelret på hinanden i hvert lag, og derved krydser. Krydsene ved krydsfinerplader er det, der giver den høje styrke og fleksibilitet til krydsfiner plader. I kategorien med krydsfiner finder du blandt andet tagkrydsfiner, hårdttræskrydsfiner, støbekrydsfiner og byggeplader i hele bundter.Tagkrydsfiner er krydsfinerplader som kan anvendes til bl.a. underlag for tagpap. Tagkrydsfiner er en vandfast plade som har særlig høj styrke grundet opbygningen af mange lag.Hårdttræskrydsfiner er, som navnet indikerer, er en krydsfinerplade i hårdttræ.Støbekrydsfiner anvendes typisk til støbning eller vognbunde på grund af den meget hårdføre plade, men kan også anvendes i mange andre sammenhænge.

OSB plader

OSB plader er træplader bestående af lange træfibre eller spåner, som bliver presset sammen med lim. OSB står for Oriented Strand Board, som hentyder til de lange fibre (strands) som pladerne er opbygget af. Du finder OSB plader 11 mm, OSB plader 12 mm, OSB plader 15 mm, OSB plader 18 mm og OSB plader 22 mm. OSB plader kommer i forskellige anvendelsesklasser. Hvis du ønsker en vandfast plade, så tillader OSB plade i anvendelsesklasse 3 stor fugtpåvirkning. OSB plade 3 fås i 12 mm, 15 mm og 18 mm.

Hos BygMax finder du OSB plader med eller uden spor, så der er mulighed for at indsætte rør til f.eks. gulvvarme.

MDF plader

MDF plader er fremstillet af hårdt sammenpressede træfibre, hvilket resulterer i den hårdhed som er typisk for MDF plader. I kategorien med MDF plader finder du ufarvet MDF plader og sorte MDF plader. De ufarvede MDF kan males med almindelige indendørs maling til træ, hvis man har et ønske om f.eks. MDF plader hvid. Hvis man ikke vil have sine MDF plader hvid og heller ikke ønsker at skulle igang med malerpenslen, så kan man købe MDF plader i sort.

Spånplader

Spånplader er lette træplader, som er lavet af træspåner, lim og voks. Spånplader kan bruges til mange forskellige projekter, herunder produktion af møbler og andet inventar, vægbeklædning og undergulve. Spånplader egner sig ikke til udendørs brug eller i fugtige rum. Gulvspånplader er en særlig type spånplade, som egner sig særlig godt til opbygning af gulv. Hos BygMax finder du bl.a. gulvspånplade 12mm som enkeltvis eller med 44 plader i et bundt.

Gipsplader

Gipsplader er plader er fremstillet af sammenpresset gips, som efterfølgende er blevet beklædt med papir. Gipsplader er diffusionsåbne, som resulterer i at boligen kan ånde, og gipsplader bliver i særdeleshed anvendt til indervægge. Denne type plader til væg er også godt for indeklimaet, da gips er et naturprodukt og ikke afgiver gas eller andre skadelige stoffer i luften. De “almindelige” gipsplader har dog en tendens til at skabe dårlig akustik, grundet den glatte overflade. Ønsker man lyddæmpende plader til væg, kan man vælge lyddæmpende gipsplader, f.eks. Akustik Design panel, som er med til at forbedre lyden og akustikken i rummet.

Fermacell-plader

Fermacell-plader er gipsplader, som består af 80% gips og 20% papir. I disse plader fungerer papir som en slags armering, så Fermacell-pladerne opnår højere styrke og andre særlige egenskaber i forhold til “almindelige” gipsplader. En væg i et enkelt lag fibergips kan nemlig holde 30 kg i én skrue uden rawlplug og 50 kg i én skrue med rawlplug. Ved at anvende Fermacell-plader behøver man ikke længere være bekymret for væggens bæreevne, f.eks. ved større væghængte fladskærme eller malerier.

WEDI byggeplader

WEDI plader er et samlet system af byggeplader og tilbehør til etablering af vådrum. WEDI plader har nogle helt særlige egenskaber såsom beskyttelse mod fugt og varmeisolering. WEDI plader har en kerne af blåt hårdt skum, som er fremstillet af CFC-fri ekstruderet polystyren. En af fordelene ved WEDI plader er, at WEDI plader kan anvendes på næsten ethvert underlag. 

Melaminplader

En melaminplade er en spånplade som er belagt med melamin. Ved at belægge plader med melamin bliver der tilføjet en slidstærk og modstandsdygtig overflade. En melaminplade har denne hvide overflade, som er flot, blank og rengøringsvenlig. En melaminplade er kun beregnet til indendørs brug, og bruges ofte til møbelproduktion.

Træfiber og masonitplader

Træfiber og masonitplader er træplader, som er fremstillet af træfibre. Træplader, som f.eks. træfiberplader, anvendes til blandt andet afdækning og underlagsplader til gulve og som undertage. I kategorien finder du både træplader som er almindelige bløde og hårde træfiberplader/masonitplader.

Keflico Valchromat

Keflico Valchromat er en videreudvikling af de “almindelige” MDF plader. Videreudviklingen indebærer at Keflico Valchromat er 30% stærkere end MDF plader. Keflico Valchromat fås i forskellige tykkelser og forskellige farver og kan både anvendes uden overfladebehandling eller behandling med klar lak, voks eller olie.

Cementspånplader

Cementspånplader er en af de robuste byggeplader, som primært at fremstillet af træspåner og cement. Cementspånplader kan både anvendes inde og ude, og anvendes ofte til facadebeklædning, vindspærre eller inddækning. Cementspånplader har en ubehandlet og naturlig overflade som gør, at pladerne kan passer ind i de fleste typer bygninger. Cementspånplader har en ensartet overflade i grålige farvetoner. Hvis der er tilføjet farve i produktionen af pladerne, så kan man finde cementspånplader i forskellige farver. Hos BygMax finder du bl.a. Cetris INCOL cementspånplade i farven Antracit.

CALSITHERM indeklimaplade

CALSITHERM indeklimaplade er fremstillet af kalk, sand og vand. Disse plader til væg har en helt særlig evne til, at flytte fugten fra den kolde side af væggen, til den varme side, hvor den fordamper ud i rummet. Ved at bruge disse vægbeklædning plader, så opnår man en betydelig forbedret isolering.

Skalflex fugtisoleringssystem

I denne kategori finder du Skaltherm isoleringsplade fra Skalflex, som er en skruefast isoleringsplade til indendørs brug. Disse plader bruges i særdeleshed mod fugt i kælderen og andre steder, hvor der ofte opstår temperatursvingninger mellem rumtemperatur og temperatur på ydervæg.

Brandplader

I kategorien brandplader finder du brandplader fra Würth, FireFree og Stopseal. Brandplader kan både bruges til letvægtvægge og -lofter, samt massive vægge og lofter. Brandplader bruges til at brandsikre rør- og kabel skillevægge. Brandplader kan beskrives som brandhæmmende plader af f.eks. mineraluld som skaber høj tæthed. Derudover har brandplader også en brandhæmmende belægning på begge sider.

Køb billige plader og tilbehør hos BygMax.dk

Du finder blandt andet også vores restsalg af plader, som består af de bedste tilbud på diverse træplader og andre byggeplader. Plader kan bruges til en lang række af forskellige projekter og bør vælges ud fra materiale og formål. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka en gang i ugen, eller høj øje under ‘Ugens Hammerslag’ for ekstra gode priser på plader, herunder krydsfiner, mdf plader, osb plader, melaminplade og mange andre.