Gulvgips

Gulvgipsplader bruges på underlag med eller uden isolering eller ovenpå gulvvarmesystemer. Gipsplader til gulv anvendes til lette etagedæk, hvor undergulvene indgår i konstruktionens brand og lydtekniske egenskaber. Eller byggerier med en kort byggetid og stram tidsplan og hvor gulvet kan belastes kort tid efter udlægningen. Gulvgips anvendes også ofte i renoverings- og nybygningsopgaver, hvor der ikke må tilføres fugt, der kræver efterfølgende udtørring.

Læs mere
pr. side

2 Varer

Faldende orden
 1. 25 mm Fermacell gulvelement m/overlæg, 50x150 cm25 mm Fermacell gulvelement m/overlæg, 50x150 cm
  25 mm Fermacell gulvelement m/overlæg, 50x150 cm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 295,00 DKK
  Fra kun
  295,00 kr/m2
  Køb 30 for 221,25 DKK/stk
 2. 13 mm Siniat gulvgips 60x240 cm, 48 pl/pal13 mm Siniat gulvgips 60x240 cm, 48 pl/pal
  13 mm Siniat gulvgips 60x240 cm, 48 pl/pal
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/pal 4.417,00 DKK
  Fra kun
  61,24 kr/m2
  Køb 3 for 4.233,00 DKK/pal
pr. side

2 Varer

Faldende orden

Gulvgips

Gulvgipsplader er, ligesom andre gipsplader, fremstillet af gips. Gips udvindes enten som naturmateriale fra miner i Spanien, men forekommer også i store mængder som restprodukt på større industrielle anlæg, hvor kalk og vand blandes i forbindelse med rensning af røg og bliver til gips. Det har gjort gips til et billigt byggemateriale, og de mange fordele ved gips har sammen med den lave pris ført til, at gips er blevet et uhyre populært materiale til vægge, lofter – og gulve. Der findes nemlig mange varianter af den populære plade, herunder vådrumsgips, fibergips, brandgips og vindgips.

Gulvgips adskiller sig ved, at den er forstærket med eksempelvis glasfibre, så de kan holde til den øgede belastning, som gulve er udsat for. Gulvgips anvendes hvor der er brug for et etagedæk, hvor gulvene har en funktion i forhold til brandsikkerhed og lydisolering. Det kan være et gammel loftrum, som man ønsker at indrette til beboelse. Da der er andre krav til en etageadskillelse mellem stue og beboet overetage end til en stue og et loft, så kan det være nødvendigt at etageadskillelsen skal laves om, for den lever op til krav om brandsikkerhed. Måske er du glad for loftet i stuen nedenunder eller måske vil du gerne slippe for byggestøv eller måske ønsker du bare en nem løsning, når du skal indrette overetagen. Gulvgips giver dig mulighed for at udføre det brandtætte lag under gulvet på overetagen i stedet for over loftet i stueetagen. Det kan spare dig for meget arbejde, men husk at tjekke de gældende krav til udførelse af etageadskillelse, lagtykkelser etc., da kravene ofte skærpes.

Gulvgipsplader kan anvendes som underlag for mange forskellige typer gulve, som vinylgulve, trægulve og gulvtæpper. Gulvgipsen udlægges på et underlag af strøer eller lignende, så pladerne er jævnt understøttet. De kan lægges i et eller flere lag og lægges med forskudte samlinger ved flere lag. Pladerne monteres ved at de skrues fast i underlaget eller ved limning, hvis gulvgipspladerne har kanter med fer og not.

Vi har gulvgipsplader fra to mærker: Fermacell og Siniat

Fermacell er en anerkendt tysk producent af forstærkede gipsplader som eksempelvis fibergipsplader og gulvgipsplader. Fermacell har produceret gipsplader siden 1970’erne på fabrikken i Münchehof i Tyskland. Deres mangeårige erfaring og løbende innovation har gjort dem til et af de bedst kendte navne i byggebranchen, når det kommer til gulvgips og cementbaserede plader.

Siniat er en del af Etex, der er en global virksomhed, der producerer byggemateriale i høj kvalitet inden for beklædning og byggeplader, tagbeklædning, fliser samt brand og isolering. Siniat leverer gulvgipsplader og andre gipsplader til hele Europa samt Afrika og Sydamerika.

Gulvgips må dog ikke anvendes som underlag i vådrum, da vådrum stiller nogle helt særlige krav, da der er risiko for omfattende skader ved forkert udførsel af vådrum på førstesalen i en bolig. Derfor skal du i vådrum have nogle særlige gulvplader, som er beregnet til vådrum, samt udføre vådrumssikring.

Hos BygMax får du den bedste pris på gulvgips og vi leverer gulvgipspladerne direkte til din adresse på få dage. Så glem alt om at skulle afsted med traileren, og bestil pladerne fra sofaen i dag.