Stålprofiler og tilbehør

Knauf Danogips stålprofiler for nem og sikker montering af gipsplader. Profilerne er udviklet med henblik på at sikre bedst mulig lydisolering. 

Læs mere

Byg en skillevæg med stålprofiler og gipsplader

Har ud brug for et ekstra værelse i huset eller skal du lave den ene ende af stuen til et kontor, så giver det ofte mest mening at opbygge en skillevæg i gipsplader på stålprofiler. En gipsvæg kan tilpasses og giver mange muligheder, og så er den let, og du behøver derfor ikke tænke på at lave sokkel under væggen. Derfor kan du opføre en gipsvæg stort set overalt i dit hjem og samtidig får du billigere skillevægge, da en gipsvæg har en væsentlig lavere pris end eksempelvis en væg i mursten eller gasbeton – helt ned til under halvdelen af hvad en tilsvarende væg i mursten ville koste.

Stålprofiler kaldes også stållægter eller stålreglar (nogle kalder det ”stålregler”) og bruges til opbygning af skelettet i skillevæggen, som pladerne monteres på. Det er tynde stålprofiler med samme dimensioner som reglar i træ, som også kan anvendes til samme formål. Stålprofiler fås både med og uden skum på den ene side af profilerne, og hver type anvendes på sin måde. Stålprofilerne med skum bruges til den ydre del af skillevæggens ramme, hvor de monteres med skummet vendt mod loft, gulv og vægge, som skillevæggen monteres mellem. Skummet er med til at bryde eventuelle kuldebroer og lydisolere. Mellem rammen af stålprofiler med skum, bruges stålprofilerne uden skum. De monteres lodret mellem stålprofilerne, som er monteret på loftet og gulvet. Stolperne monteres med 90 eller 45 centimeters mellemrum fra stolpemidte til stolpemidte. Da gipsplader typisk er 90 centimer brede kan du på denne måde skrue pladernes kanter, og eventuelt midten af pladerne, fast i stålreglarne med gipsskruer til stål. Stålreglarne kan nemt skæres til på mål med en vinkelsliber.

Skillevægge i gipsplader kan udføres med enten 1 eller 2 lag gips på hver side. 2 lag gips giver bedre lydisolering og en mere robust væg. En almindelig udfordring ved gipsvægge er, at det er sværere at hænge ting op på en gipsvæg. Der er dog flere løsninger på det. Den ene er at bruge særlige rawlplugs eller hulrumsankre, der er beregnet til gipsplader. Den anden løsning er at bruge fibergips, der er en forstærket gipsplade, som er langt mere skruefast end almindelige gipsplader og kan bære op til 30 kilo per skrue uden rawlplugs og 50 kg per skrue med rawlplugs. Fibergips kan samtidig monteres i et enkelt lag og give samme styrke som 2 lag almindeligt gips, mens du sparer en del tid på arbejdet.

En skillevæg opbygget med stålprofiler og gipsplader giver mange muligheder, og en af dem er en skydedør, som er indbygget i væggen. Ved vægge i mursten eller gasbeton kan skydedøre kun monteres, så de hænger uden på væggen, men hulrummet i gipsvægge giver mulighed for at montere en indbygningskarm, som skjules i væggen når den er åben. Det sparer både den gulvplads, som en almindelig dør ellers skulle åbne henover, og tilføjer en fed effekt til rummet.

Her på BygMax finder du stålprofiler fra Danogips, Lindab og Gyproc samt mange typer gipsplader i forskellige mål. Vi har lave priser og hurtig levering, så du kan hurtigt komme i gang med at bygge en billig skillevæg.