Skruer og rawlplugs

Alt i gipsskruer til stål, træ og hård gips og på bånd. Kvalitets beslagskruer, karm-ankerskruer, pladeskruer, gulvskruer, betonskruer, montageskruer, profilsamleskruer, franske skruer. Ligeledes stort sortiment af kvalitets rawlplugs, beton- og slaganker, gennemstiksanker, ekspansionsbolte, klæbeampuller.

Læs mere

Vælg de rigtige skruer

Skruer er ikke bare skruer. Når du skal skrue noget sammen eller skrue noget op, så er det vigtigt, at du vælger den rigtige type, hvis du vil have, at resultatet bliver stærkt og holdbart.

Skruen er langt fra en ny opfindelse, og har udviklet sig fra at være lavet af træ, til metal, og fra at have en enkel, lige kærv til flad skruetrækker til både Philips kærv, Torx og mange andre typer. Selv om en skrue kan virke om en af de mest simple byggematerialer, så er det ikke desto mindre resultatet af flere hundrede års udvikling, der har givet os de mange forskellige skruer, som findes i dag.

Og det er ikke uden grund, at der findes så mange typer, for hver type er særligt udviklet til et specifik formål, lige fra samling af træ, montering i beton eller mursten, fastgørelse af plader eller facadebeklædning og brug både udendørs og indendørs. Så hvad er den rigtige skrue til formålet? Læse mere herunder. 

skrue_4
skrue_3

Varmforzinkede og el-forzinkede skruer til udendørs og indendørs brug

Skruer er for det meste fremstillet af stål, som er hårdt og stærkt, men desværre også ruster, hvis de udsætter for vand eller høj luftfugtighed og kulde. For at forhindre at skruerne ruster og mister deres styrke, kan de enten fremstilles i rustfrit eller syrefast stål (læs mere nedenunder), eller de kan overfladebehandles med forzinkning/galvanisering. Her påføres skruerne et tyndt lag zink, der modvirker rust ved at beskytte stålet. Forzinkning kan udføres enten med el, hvor magnetisme bruges til at fastgøre zinkmolekyler på skruerne, eller ved varmgalvanisering, hvor skruerne dyppes i smeltet zink. De to metoder forkortes FZB (el-forzinket) og FZV (varmforzinket).

Der er forskel i tykkelsen på zinklaget ved de to metoder, og derfor egner de sig også til brug forskellige steder. El-forzinkede skruer har det tyndeste lag, og derfor egner denne type skruer sig kun til brug indendørs. Varmforzinkede skruer har et tykkere lag zink, og den øgede beskyttelse mod rust gør dem egnede til anvendelse udendørs under normale forudsætninger. 

Skruer i rustfrit og syrefast stål

Rustfri og syrefaste skruer er fremstillet af særlige legeringer, hvor stålet er tilsat forskellige grundstoffer, som gør det modstandsdygtigt over for rust, selv under særligt skærpede forhold. Skruer i rustfrit stål egner sig til de fleste formål udendørs, og betegnes også med forkortelsen A2. I nogle tilfælde er det dog nødvendigt at bruge syrefaste skruer, der betegnes med forkortelsen A4. Det gælder på steder, hvor der er et højt saltindhold i luften, eksempelvis nær havet. Det gælder også hvis skruer bruges et sted, hvor de udsættes for syreholdige væsker eller andre kemiske væsker. Visse former for træ, eksempelvis terrassebrædder i lærketræ, bør du også bruge syrefaste skruer

Skruer til beton, gasbeton og mursten

Der findes også en lang række skruer til beton, til gasbeton og til mursten, som er tilpasset montering i de forskellige materialer. Nogle kan bruges sammen med rawlplugs i forskellige materialer, mens andre er særligt velegnede til brug i et specifikt materiale. 

Selvskærende skruer til gipsvægge, metal og eternit

Selvskærende skruer har en særlig spids, der minder om spidsen på et bor. Det gør skruerne i stand til at skære igennem forskellige materialer, så arbejdet med at bore for undgås. Det gælder for eksempel ved opsætning af gipsvægge, hvor gipsplader skal monteres på stålprofiler.

rawlplug

Almindelige gipsskruer egner sig godt til montering på forskalling, men kan ikke skære igennem stålprofilernes glatte, hårde overflade. Derfor anvender man her selvskærende skruer, som kan skære gennem gipspladerne og profilerne.

Selvskærende skruer anvendes også til montering af metalplader og eternit, eksempelvis ved montering af tagplader og facadebeklædning. Her har skruerne ofte også et større hoved, som er indfarvet i samme farve som tagpladerne/facadebeklædningen, eksempelvis sorte skruer til sorte plader, så skruerne ikke ses så tydeligt

Billige skruer og rawlplugs på BygMax

Her hos BygMax finder du et stort udvalg af skruer, der egner sig til mange forskellige formål. Du finder også masser søm og klammergevindstænger, bolte og møtrikker og meget mere. Så uanset hvad dit byggeprojekt indebærer, så kan du bestille de helt rigtige skruer med – til en god pris