WEDI byggeplader

WEDI byggeplader giver dig et utal af egenskaber i et samlet system, lige fra beskyttelse mod fugt, effektiv varmeisolering og høj funktionalitet som bæremateriale til fliser og andre belægninger. Du finder WEDI byggeplader, gulvelementer, afløb og afløbsafdækning samt WEDI tilbehør til lav pris her.

Læs mere

WEDI byggepladesystemer

Wedi plader er et samlet system af byggeplader og tilbehør til etablering af vådrum, eksempelvis på husets 1. sal eller i kælder. Wedi byggeplader har et utal af særlige egenskaber som beskyttelse mod fugt, effektiv varmeisolering og høj funktionalitet som bæremateriale til fliser og andre belægninger. Wedi byggeplader har en karakteristisk blå kerne af hårdt skum, som er fremstillet af CFC-fri ekstruderet polystyren.

Wedi pladerne kan anvendes på næsten enhver type underlag. Uanset om det er på gamle flisebelægninger, vedhæftende eller ikke-vedhæftende underlag, til udjævning af eksisterende gipsplader eller gipsvæg. Mulighederne er uendelige - wedi byggeplader kan anvendes til væg- og gulvkonstruktioner på utallige måder, hvilket ikke mindst skyldes det brede udvalg af pladetykkelser.

Derfor er Wedi plader det ideelle underlag til puds samt fliser og klinker af enhver slags, når der skal etableres nyt badeværelse i et rum, som ikke tidligere har været vådrum.

På vægge kan Wedi plader både monteres på gamle fliser, gipsvægge eller et underlag af væg-reglar eller stålprofiler. Pladerne kan monteres med en universal og fleksibel fliseklæber på faste og hårde underlag eller med de særlige Wedi dybler på træ- eller metalskelet.

Ved anvendelse på gulve, skal der under laget af Wedi plader lægges et solidt og plant underlag af eksempelvis gulvkrydsfiner. De særlige Wedi gulvelementer er oplagte at anvende til brusenicher. Pladerne har indbygget fald og udskæringer til gulvafløb, hvilket sikrer en hurtig arbejdsgang og et godt resultat. Dertil findes også Wedi afløb, der er specielt udformede til at passe til Wedi pladerne, så arbejdet med at tilpasse afløb og gulvplader mindskes.

Samlinger mellem Wedi byggeplader og Wedi gulvelementer udføres ved, at pladekanterne limes med Wedi 610 klæbe/tætningsmiddel, der påføres begge kanter med fugepistol. Samlingerne dækkes efterfølgende med Wedi selvklæbende armeringsbånd. I vådzone (bruseniche og gulve i badeværelser) anbefales det, at alle rørgennemføringer og samlinger mellem plader tætnes med Wedi Tools tætningsbånd. Wedi fundo tætningssæt indeholder alt du skal bruge til tætning af samlinger i vådzone.

Wedi plader er nemme at bearbejde og arbejde med. Pladerne har en meget lav væg og kan skæres med flere typer hånd- eller elværktøj som hobbykniv, håndsav, stiksav eller rundsav. Det giver en hurtig arbejdsgang og gør det nemt at tilpasse pladerne.

 

Fordelene ved Wedi plader

  • Wedi pladerne kan anvendes til opbygning af vægge, gulve, bænke, bordplader og meget mere.
  • Den blå XPS-kerne er 100 % vandtæt selv efter eventuelle skader.
  • Wedi byggeplader kan anvendes på næsten alle underlag og er både vandtætte, varmeisolerende, fleksible, lette og robuste.
  • Cementoverfladen danner et godt vedhæftningsunderlag Ikke mindst på grund af glasfibervævets vedhæftningsstyrke.
  • Alle byggepladesystemerne har fantastiske, varmeisolerende egenskaber
  • Systemet er modstandsdygtigt over for svamp og råd, der kan være et udbredt problem i rum med høj fugtbelastning.

Wedi plader er et komplet system til at udføre et isolerende og vandtæt underlag, og det giver en høj grad af sikkerhed for at resultatet bliver både flot og holdbart. Du finder Wedi plader til fast lav pris hos BygMax. Her finder du samtidig alt hvad du ellers skal bruge af byggematerialer og værktøj til dit projekt.

 

Se i denne video, hvordan du bearbejder og monterer Wedi pladerne.