Karmskruer og listeskruer

Karmskruer med eller uden hoved er velegnede til montering af vinduer og døre i massive materialer som mursten, beton, men også kan også anvendes til montering i træ. 

Læs mere

Karmskruer

Karmskruer har mange ligheder med nogle typer betonskruer og kaldes nogle gange også for afstandsskruer, da de bruges til at holde afstanden mellem karmen på et vindue eller en dør og muren af mursten, gasbeton eller beton. Karmskurer har typisk et smalt hoved, som nemt kan undersænkes og gemmes i vinduet eller dørens karm, men fås også med større hoved, der giver bedre montering af emner med karmskruerne.

Tykkelsen og hældningen på karmskruernes gevind er optimeret til montering i hårdere materialer som mursten, gasbeton og beton, uden at hverken karm eller murværk flækker. De fleste karmskruer kan dog uden problemer også bruges i træværk.

Der er desuden flere andre  egenskaber, der gør karmskruer egnede til montering af vinduer og døre:

  • Spændingsfri, hurtig og økonomisk montage uden brug af dübel. 
  • Kan anvendes i alle karm - og byggematerialer.
  • Let montage pga. spidsens reducerede gevind.
  • Forboring med kun 6 mm bordiameter.
  • Gennemgående gevind hindrer at karmen trækkes mod byggematerialet.
  • Skruerne er voksbehandlede for endnu nemmere montage. 

 

Karmskruer uden hoved eller med hoved

Karmskruer fås uden hoved eller med hoved. Karmskruer uden hoved har dog et hoved, der bare er meget smalt, så det nemt kan undersænkes i karmen uden at ødelægge træet omkring skruen. Det er dog også muligt at få karmskruer med et bredt hoved, som på samme måde kan monteres direkte i muren uden brug af rawlplugs. Disse skruer kaldes blandt andet byggeskruer, monteringsskruer eller betonskruer, og er især velegnede til montering af emner i træ på hårde underlag af mursten, beton eller gasbeton.

Karmskruer har altid fuldt gevind fra under hovedet til spidsen af skruen. Gevindet helt op under hovedet sikrer, at afstanden mellem karm og murværk forbliver den samme, når skruen spændes, så karmen ikke trækkes skæv.

Når karmen er skruet fast med karmskruerne, og skruehovedet er undersænket inde i karmen, kan hullet nemt skjules med en dækprop, der en lille prop i samme farve som karmen. På den måde får du en flot afslutning på dit gør-det-selv arbejde.

 

Karmskruer til mursten, beton og træ

Karmskruer kan monteres direkte i mursten. Gasbeton og beton uden brug af rawlplugs. Inden karmskruerne skrues i, skal døren eller vinduet dog klodses op, så det sidder som det skal i åbningen. Karmskruer bruges nemlig som udgangspunkt kun til at fastgøre karmen, efter den først er fikseret med afstandsklodser. De anvendes ikke til at justere karmen i åbningen.

Du finder et stort udvalg af karmskruer både med og uden hoved her på BygMax.dk samt mange andre typer skruer og rawlplugs. Køb alle dine byggematerialer samme sted og få leveret det hele til din adresse inden for få dage.