Søm og klammer

Stort udvalg af søm og klammer til brug indendørs og udendørs. Mange af sømmene fås både som løse søm og som båndede søm til sømpistol.

Læs mere
hammerogsoem

Søm til alle formål

Hos BygMax finder du et kæmpe udvalg af søm, der egner sig til anvendelse i alt fra træ til beton og til montage af beslag, forskalling og meget mere. Der er mange fordele ved at anvende skruer til samling er træ, men i mange tilfælde er søm mere effektive og bedre egnet end skruer. Søm kan være en effektiv måde til fastgørelse af mange emner, og det er typisk langt hurtigere at slå et søm i end at skrue en skrue i.

Kamsøm er et rundt specialsøm, der bruges til fastgørelse af beslag og hængsler på træ. Sømmene er udført med forkamning på en del af længden, hvilket øger udtræksbæreevnen, og forhindrer at beslaget kan rykkes af. Sømmene fås både løse eller båndede.

Det klassiske firkantede søm bruges til samling af to stykker træ. Firkantede søm har mange fordele i forhold til runde søm. De firkantede søm har omkring 25% højere udtræksstyrke end glatte runde søm, og bøjer sømmet undervejs, er det lettere at rette op og få slået helt i end et rundt søm. Til brug indvendigt anvendes blanke søm, mens der udendørs bruges varmforzinkede (VFZ) søm.

Papsøm er små glatte, runde søm, der anvendes til montering af tagpap, byggefolier og lignende. Sømmets brede og flade hoved holder pappet fast på underlaget.

Hos BygMax finder du masser af søm til sømpistol. Med en sømpistol bliver arbejdet effektivt og let. Ved montering af trælister er det ofte nødvendigt med en sømpistol, da listerne monteres med tynde søm, som nemt bøjer, hvis de slås i med en hammer, og ofte sidder lister langt vægge og gulve, hvor du med en hammer risikerer at ramme væggen/gulvet, når du skal slå de tynde søm i.

Rørsøm anvendes til fastgørelse af forskalling og plader på beton. Rørsøm eller ekspressøm er tynde rør med et bredt hoved i den ene ende. Sømmene bruges ved, at der bores for gennem både forskalling eller plade og betonvæggen med et bor, som er 1 mm mindre en sømmet. Når sømmen bankes ind i betonen, klemmes sømmet sammen og hoved holder forskallingen eller pladen fast til væggen.

Dykkere er en særlig type søm, som egner sig godt til brug på steder, hvor der skal spartles henover sømmet, efter det er slået i. Dykkerne fås både i blankt stål til indendørs brug og i el forzinket (EFZ) eller varmforzinket (VFZ) til brug udendørs samt enten som løse søm eller til sømpistol.

som_pistol