Tagrender

Tagrender og tilbehør fra flere forskellige producenter fremstillet i forskelligt materiale.

Lindab tagrenderne er alle lakerede ståltagrender, pånær Aluzink som er med en anden type belægning. På Stålmetallic og farvede render yder Lindab 20 års garanti, mens det på Aluzink er 15 år.

Plastmo tilbyder tagrender i 5 materialer (AluZink, Stål Plus, Zink, Kobber og Plast). Plastmo Tagrender samles ved hjælp af lim. Plastmo yder 25 års garanti på flere materialer.

Rheinzink tagrenderne er traditionelle zink tagrender til lodning.

Tagrenderne fra Bygtjek er fremstillet i zink. Disse er som udgangspunkt beregnet til lodning på lige fod med Rheinzink.

Få den bedste pris på tagrender på BygMax.dk

Tagrender er en uundværlig del på dit hus. Tagrender leder regnvand og smeltende sne fra taget væk fra huset facade. Uden tagrender ville regnvand plaske ud over facaden og på sigt give råd i træværk og frostsprængninger i murværket. Dine tagrender er på dén måde med til at beskytte huset og gøre, at det ikke nedbrydes hurtigere end nødvendigt. Derfor er det også utrolig vigtigt, at dine tagrender fungerer, for gør de ikke det, kan det netop føre til unødvendig nedbrydning af husets træ- og murværk. Derfor giver BygMax dig også en god pris på et stort udvalg af tagrender, så du kan sikre at dit hus altid er godt beskyttet.

Hos BygMax finder du kvalitetstagrender i alle former og farver, som er tilgængelige på markedet. Vi fører et stort udvalg af tagrender i plast, stål, zink, aluzink, kobber og aluminium fra kendte mærker som Lindab, Plastmo, Bygtjek, Rheinzink og flere andre.

Et udbredt problem er utætte tagrender, hvor vandet løber ud af tagrenden og ofte ned ad husets facade. Utætheden kan skyldes mange ting. Det kan være, at nedfaldne grene eller et tungt snedække har bøjet eller knækket tagrenden, og det bør udbedres hurtigt, da prisen for reparationen, eller for den sags skyld helt nye tagrender, hurtigt overgås af prisen på udbedring af de skader, som en utæt tagrende kan medføre.

Et andet udbredt problem er tagrender, som ikke er dimensioneret korrekt og derfor ikke kan følge med, når det regner meget. Klimaforandringer og temperaturstigninger fører nemlig til mere regn end tidligere, og derfor kan gamle tagrende i dag ofte ikke følge med. Især når regnen kommer i kraftige skybrud, kan ældre, smalle tagrender have svært ved at følge med de voldsomme vandmængder.

Det er en god idé at gå sine tagrender igennem i sømmene mindst 1 gang om året, hvor de både tjekkes for skader og også renses for nedfaldne blade, mos og hvad der ellers måtte ligge i tagrenderne. Eftersynet kan foretages enten om efteråret efter træerne har smidt bladende, eller både efterår og forår. Læs også vores guide til rens af tagrender. Det eneste du skal bruge er en stige og en tagrenderenser samt eventuelt en vandslange til at skylle tagrenden med efter rensningen.

Trænger dine tagrender til udskiftning, så har vi gode priser på mange forskellige slags tagrender, så du kan med sikkerhed finde en, som passer til din tagstørrelse og dit hus’ stil. Tagrender i stål og plast kan du typisk montere selv med en nedstryger, en tang, skruer og en skruemaskine. Nogle tagrender i zink og andre typer metal kræver, at samlinger mellem delene loddes sammen, og derfor skal du overveje at få en fagmand til at udføre arbejdet, hvis du ikke har erfaring med at lodde. Herunder kan du se eksempler på hvor let det er at montere henholdsvis en ståltagrende fra Lindab og en tagrende i plast fra Plastmo.

God arbejdslyst

Montering af tagrende i stål fra Lindab

Montering af tagrende i plast fra Plastmo