Lindab Stålmetallic

Lindab Rainline Stålmetallic er markedets stærkeste tagrende og der ydes 20 års garanti.
Den stærke overfladebelægning sikrer, at Lindab Rainline Stålmetallic tagrende beholder sit flotte udseende år efter år.
Lindab Rainline Stålmetallic kan anvendes til private boliger, industri og landbrug. 
Let og hurtig montering med kliksystemet.

Læs mere

Lindab Tagrender

Lindab er Skandinaviens største producent af tagrender og byggematerialer i stål. Lindab blev grundlagt i 1959 i Båstad i Sverige. Den høje kvalitets af Lindabs produkter har dog gjort, at Lindab i dag er en international koncerne, som er tilstede i 32 lande, herunder Danmark. Hos BygMax finder du billige tagrender fra blandt andet Lindab. Vi har mange størrelser og alt du skal bruge i tilbehør til selv at montere tagrenderne.

Murværk og træværk bliver på sigt nedbrudt af vand, hvis dine tagrender ikke er dimensioneret korrekt eller er utætte, så vandet løber over eller ud af tagrenderne og ned på murværk og træværk. Derfor er det også en god investering af skifte dine tagrender, hvis de ikke længere kan holde trit med det stigende mængder regn. Med Lindab tagrender får du billige tagrender i høj kvalitet, så du hus er sikret i mange år fremover.

Lindab tagrender fås i 100 mm, 125 mm og 150 mm. Udregningen af størrelsen på Lindab tagrender sker på baggrund af tagfladens areal og hvor nedløbsrørene er placeret. Lindab har udviklet en formel, så du selv kan udregne hvilken af deres tagrender, som passer til dig hus. Prøv formlen her (Excel fil).

Det er vigtigt at din Lindab tagrende har den rigtige størrelse. Er den for stor, vil den skæmme huset, men er den for lille vil den ikke kunne følge med de store vandmængder under kraftig regn og skybrud. Det stigende mængder regn betyder også, at det kan være en god idé at købe en tagrende lidt større end hvad der er passende til de nuværende regnmængder.

Lindab tagrender - Sådan monterer dine nye tagrender

Lindab tagrender er simple at montere med kliksystemet. Rendejernene monteres langs tagets kant sådan at der pr. løbende meter er et fald på minimum 1 mm mod nedløbet. Der skæres hul i tagrenderne ved nedløbsrør med en nedstryger – brug ikke vinkelsliber, da varme gnister fra skæringen med vinkelsliber kan sætte sig som sorte pletter på tagrenden! Samlinger på Lindab tagrender udføres ved, at tagrendens ene indvendige fold åbnes med en tang, hvorefter næste stykke skrues på og fold lukkes igen. Der lægges en fuge mellem de to stykker, og det er vigtige at samlingen udføres så stykket tættest på nedløbet ligger under stykket længere væk, så vandet ikke skal over en kant i samlingen. Start derfor med at montere tagrende ved nedløbet og arbejdet dig ud derfra.

Se hvordan du monterer Lindab tagrender i denne video:

 

Sådan vedligeholder du dine Lindab tagrender

Lindab Stålmetallic tagrender er udført i stål med HBP topcoat, der er markedet mest robuste materiale, og kan både klare det omskiftelige danske vejr og trykket fra en stige, når du skal rense tagrenderne. Rensning af dine tagrender bør foretaget en eller flere gange, typisk om efteråret, hvor nedfaldene blade og store mængder regn giver risiko for tilstoppede tagrender. Her skal du som minimum bruge en stige og en tagrenderenser. Du kan læse mere om rens af tagrender i vores guide til rens af tagrender.

På Lindab Stålmetallic tagrender yder Lindab desuden 20 års garanti. Så med Lindab tagrender købt hos BygMax får du billige tagrender, som du kan være sikker på holder i mange år.