Rheinzink tagrende

Rheinzink tagrender er hovedsageligt produceret af en ren finzink, hvorefter der bliver tilsat en lille mængde af titan og kobber. Zink er en vejrbestandig type af metal, hvilket resulterer i lang levetid trods den udendørs placering. Zink tagrender patinerer med tiden som, udover at give dette flotte matte og grålige patina, også fungerer som et ekstra beskyttende lag.

I denne kategori finder du Rheinzink tagrender i halvrund i størrelserne 10, 11 og 12" samt kvartrund tagrender, som er designet af den danske arkitekt Kim Utzon. Derudover finder du Rheinzink nedløbsrør i 76, 87, 100 mm og alt nødvendigt Rheinzink tilbehør.

Læs mere

Rheinzink tagrender - lang levetid og kvalitetsrige zink tagrender

Siden grundlæggelsen af Rheinzink i 1966, har den tyske virksomhed været en af de førende producenter af titaniumzink på verdensplan. En Rheinzink tagrende er hovedsageligt produceret af en ren finzink, hvor der bliver tilsat en lille mængde af titan og kobber. Derudover består produkter fra Rheinzink, herunder blandt andet zink tagrender og nedløbsrør zink, af 30% genanvendt zink. Zink er en meget vejrbestandig type af metal, hvilket gør det særdeles anvendeligt udendørs. Dette er også grunden til, at zink typisk bliver anvendt til tagrender, tagkonstruktioner, facader og udendørs dekoration. Derudover bliver zink også anvendt til en overfladebehandling på andre metaller, både på grund af egenskaberne i forhold til vejret og udseendet. Zink er et blåhvidt skinnende og blankt metal, som, med tiden, patinere og dermed dannes der et beskyttende lag. Laget af patinering på Rheinzink tagrender sørger for, at zinken ikke ruster og dermed forlænges levetiden på rheinzink zink tagrender betydeligt. Selve patineringsprocessen går i gang så snart zink udsættes for vind og vejr, hvilket vil sige ved opsætningen af zink tagrender. Hos BygMax finder du Rheinzink tagrender i to forskellige modeller: en halvrund og en kvartrund tagrende. Den halvrunde zink tagrende er den klassiske Rheinzink tagrende, som er den mest “almindelige” type grundet det klassiske og velkendte udseende. Den kvartrund tagrende er designet af den danske arkitekt Kim Utzon, hvorfor den kvartrund tagrende også bliver kaldt en Rheinzink Arkitekt tagrende.

Rheinzink tagrender - størrelsen er afgørende for vandskader

Rheinzink tagrender, og tagrender generelt, kommer typisk i tre forskellige størrelser: 10, 11 og 12. Størrelsen på zink tagrender 11 er den mest “almindelige” størrelse tagrende, som ofte vælges til traditionelle hustyper. Størrelsen på en Rheinzink tagrende 11 anses typisk for ikke at for lille eller for stor, men en passende mellemstørrelse som passer til størrelsen på husets øvrige elementer (f.eks. vinduerne og dørene). Det kan dog i nogle tilfælde være en endnu bedre ide, at vælge en mindre eller større Rheinzink tagrende end en Rheinzink tagrende 11. En mindre tagrende, altså størrelse 10, kan være et oplagt valg, hvis der er tale om et mindre hus og f.eks. fritidshuse og udestuer. Størrelse 12 vælges typisk til større bygninger, såsom lager- og industrilokaler. Størrelsen på dine zink tagrender og zink nedløbsrør har en afgørende rolle i forhold til at undgå vandskader på huset. Vælger man en for lille rheinzink tagrende, kan tagrenden blive oversvømmet og vandet kan ende steder det ikke hører hjemme. Det samme er tilfældet ved et for lille nedløbsrør, hvis der er for meget vand som skal ned igennem nedløbsrøret men pladsen kniber. Derfor er det vigtigt, at man vælger den rigtige størrelse for at undgå netop dette. 

For at finde ud af hvilken størrelse man skal vælge for at undgå vandskader, skal man beregne tagarealet, også kaldet afvandingsområdet, på huset samt beslutte hvor tagrenden skal placeres. Tagrenden kan som udgangspunkt placeres 3 forskellige steder på siden af huset: i midten, lidt til siden og helt til siden. Det er vigtigt, at afvandingsområdet, altså arealet på husets tag, er mindre end tallet på størrelsen af tagrenden og nedløbsrøret. Hvis du eksempelvis har et afvandingsområde på 130 m2 og anvender placering B, kan du vælge en rheinzink tagrende 11.

afvandingskapacitet

Bemærk: Dette skema er baseret på Plastmo tagrender, hvorfor der kan være forskel i nedløbsrørets omkreds og tagrendernes dimensioner i størrelserne 10, 11 og 12. Derfor skal dette skema blot bruges til at demonstrere udregningen og udvælgelsen af størrelsen på tagrender og nedløbsrør.

Rheinzink tagrender, zink nedløbsrør og fastgørelseselementer

En Rheinzink tagrende, og generelt tagrender, kommer sjældent alene, og det er typisk nødvendigt at tilkøbe nedløbsrør og fastgørelseselementer for at fuldende sin nye Rheinzink tagrende. Her kan der være tale om en Rheinzink tudstykke, Rheinzink rendejern eller Rheinzink konsoljern, som alle er specifikke elementer som skal anvendes sammen med selve rheinzink tagrende. Et Rheinzink tudstykke er det element som forbinder selve tagrenden og nedløbsrøret. Et Rheinzink rendejern og et Rheinzink konsoljern er begge et beslag, hvorpå tagrenden skal placeres og holdes på plads. Forskellen på et Rheinzink rendejern og et Rheinzink konsoljern ligger i hvor hvor og hvordan de monteres. Et Rheinzink rendejern skal bukkes og monteres under tagbeklædningen. Dette betyder også, at et Rheinzink rendejern kun monteres når huset bliver bygget eller når taget skal skiftes, da det kræver at taget endnu ikke er lagt. Rheinzink konsoljern derimod skal blot skrues fast i sternbrædderne, og kan derfor nemt monteres og afmonteres, med et intakt tag. Et Rheinzink nedløbsrør er, som navnet indikerer, et lodret rør hvor vandet kan løbe ned. Hos BygMax finder du zink nedløbsrør med 3 forskellige omkreds: 76 mm, 87 mm og 100 mm.

Køb Rheinzink tagrender zink hos BygMax og få den bedste zink tagrender pris!

Hos BygMax finder du et stort udvalg af zink tagrender fra Rheinzink, samt zink nedløbsrør og Rheinzink tilbehør. Hos BygMax finder du en fornuftig zink tagrender pris pr meter fra kun 63 kr på Rheinzink tagrende 11. Har du et ønske om at få rheinzink tagrender men bor i en af de kommuner, som har forbudt blandt andet zinktagrender, så kan du tage et kig på vores Plastmo Stål Plus. På denne måde får du stadig en tagrende som ligner zink til forveksling, men som i realiteten er en stål tagrende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka en gang i ugen, eller hold øje under ‘Ugens hammerslag’ og gå ikke glip af en god zink tagrender pris. BygMax - alt til dit byggeri.