Tagrende tilbehør

Her finder du både tilbehør til rengøring og vedligeholdelse af dine tagrender samt produkter til dit byggeri. 

Læs mere

Hvordan renser og vedligeholder man tagrender?

Tagrender skal vedligeholdes og passes, både fordi det sikrer dig mod stoppede tagrender og fordi det forlænger tagrendernes levetid. Derfor skal tagrender renses med jævne mellemrum. Det gøres med en tagrenderenser, som er et specialværktøj, der er formet som tagrenden. Med tagrenderenseren kan du derfor nemt skrabe tagrenden ren for blade, mos, alger og andet materiale, som på sigt vil tilstoppe tagrenden. Tagrenderenseren er simpelt udformet og lige så simpel at bruge.

Brug en solid og skridsikker stige, når du renser tagrender. Små trappestiger egner sig ikke. Stil stigen op ad huset eller lad den hvile på tagrenden eller facaden. Lader du den hvile på tagrenden, så sæt stigen ved et rendejern, da tagrenden holdes på plads af rendejernet, og derfor er der mindre risiko for at tagrenden bøjes eller skades, når stigen hviler her. Når du er i gang med at rense tagrender, så gå dem grundigt efter for skader i samme omgang. Det er utrolig vigtigt at dine tagrender fungerer optimalt. Utætte eller underdimensionerede tagrender kan give fugt- eller vandskader på husets træværk eller murværk. Derfor er tiden brugt på rens og vedligeholdelse af tagrender godt givet ud. Tjek eventuelt også, om tagrendernes fald stadig er nok, hvis tagrender og tagkonstruktion er meget gammelt. Tagrender skal som udgangspunkt falde minimum 1 mm per løbende meter. Kan du konstatere at din tagrende ikke kan følge med de store mængder vand, som falder under de skybrud, som vi oplever oftere og oftere, så er det en god investering at få dem skiftet til større og måske også pænere nye tagrender. Vi har et stort udvalg af kvalitetstagrender til lave priser fra blandt andet Plastmo og Lindab.

Gider du ikke rense tagrender? Så findes der en metode til at holde dine tagrender fri for blade og andet skidt. Tagrenderør eller bladstop er net i plast, som monteres i tagrenden. Nettene forhindrer blade og lignende i at ryge i tagrenden, mens regnvand fra taget fortsat kan løbe igennem og ned i renden. Dermed behøver du ikke bruge en tagrenderenser til at fjerne blade fra tagrenderne hvert efterår. Oplever du stor algevækst på dit tag og i dine tagrender, kan det være en god idé at rense tagrenderne for alger og mindre partikler med nogle års mellemrum.

Hos BygMax finder du flere forskellige typer tagrenderensere, både til højre- og venstrehåndede. Her finder du også tilbehør til arbejdet med montering og vedligeholdelse af tagrender, eksempelvis rendejernsbukker til tagrender. Du finder også nedløbsposer, som anvendes når nedløb afmonteres midlertidig under arbejde på husets facade. Vi har også et udvalg af loddevand, loddetin og lim til montering og reparation af tagrender.