Træ

Træ til hele dit byggeri:
Brædder, gulvstrøer, lægter, reglar, spærtræ, tømmer, limtræs bjælker og spær - BygMax.dk er din online trælast med træ i den bedste kvalitet.

Læs mere

Træ til lav pris på BygMax.dk – din online trælast

trae_3

BygMax er en net trælast og byggemarked med et stort udvalg af byggematerialer, VVS- og El artiklerværktøjboligtilbehør og udstyr til haven. Vi har billige priser på træ og alt hvad du ellers skal bruge af træ til dit byggeprojekt, og selv om vores priser er lave, så finder du kun træ i høj kvalitet her på siden.

Vi har et stort udvalg af forskellige træprodukter som forskallingstrægulvstrøer, lægter, reglar, spærtræ, tagbrædder, limtræ, træbjælker, trælister, terrassebrædder, beklædningsbrædder, træplader og meget mere. Vores træ er inddelt i kategorier efter type og hvad det skal bruges til, så det er nemt for dig at finde lige netop det træ du skal bruge, uanset om det er til et nyt tag, underlag til montering af gipsplader, et nyt skur i haven eller en terrasse.

Der findes mange træsorter, og de har hver især nogle særlige egenskaber, som gør dem egnede til forskellige formål, hvad enten træet bruges til terrassebrædder eller taglægter. Det er værd at have med i sine overvejelser, når man skal købe træ til et byggeprojekt. Ofte er forskellige trætyper, som eksempelvis taglægter, kun produceret i træsorter, som egner sig til anvendelse som lægtetræ. Andre gange skal du bruge træ til noget, som der ikke findes et helt særligt træprodukt til, så er det en fordel at kende til de forskellige typer træ og deres egenskaber.

trae_9
trae_7
trae_6

Træsorter - hårdhed, holdbarhed og anvendelse

ASK

Ask er en af de naturligt forekommende træer i de danske skove og er tæt forbundet med den danske historie. Vikingerne troede nemlig at hele verden var et stort asketræ kaldet Yggdrasil. Ask er en hård og tung træsort, som på grund af sin hårdhed og tyngde egner sig godt til møbler, gulve og legetøj, hvor den høje vægt er en fordel og ikke en ulempe. Ask er desuden godt brænde, da de massive og tunge træ har en høj brandværdi.

BØG

Bøgetræet er en naturligt forekommende træart og betegnes ofte som Danmarks nationaltræ, sikkert fordi de er træet som nævnes i nationalsangen. Bøgen er dog kun den næstmest udbredte træsort i Danmark, overgået af rødgran. Bøg er en hård træsort og bliver især brugt til indendørs produkter som inventar, møbler, krydsfiner, gulve og lignende. Derudover bruges bøgetræ også til tandstikker og ispinde, fordi bøgetræ ikke optager eller afgiver smag.

EG

Eg findes næsten overalt i verden, og der findes i samlet mere en d 200 arter af eg. Det er også en af de almindeligt forekommende i Danmark, hvor der findes de tre arter: De mest udbredte Stilkeg og Vintereg samt den mere sjældne Rødeg. Eg er en hård og særdeles holdbar træsort, og derfor kan egetræ ofte anvendes i stedet for trykimprægneret træ til gyngestativer, bænke eller hegnspæle. Netop holdbarheden har gjort at eg har været brugt til bindingsværk, skibe, tønder, kister, vogne, broer og andre ting, hvor der har været store krav til holdbarhed. Eg har også en smuk farve og struktur, som aldrig går af mode, og derfor er der også særdeles populært som terrassetræ eller til gulve.

trae_13

GRAN (Rødgran)

Rødgran er den mest udbredte træart i Danmark og udgør mere end 27% af skovarealet. træet er ikke naturligt hjemmehørende i Danmark, men derimod importeret i 1700-tallet og blev især i 1800-tallet udbredt til store dele af landet, da den hurtigvoksende gran var godt egnet til skovbrug og til at udlægning af nye skovområder. Rødgran er en blød træsort og har ikke så lang holdbarhed som andre træsorter, men dens rette og regelmæssige form gør, at den egner sig særdeles godt til bygningstræ, hvor disse kvaliteter sikrer at spær, lægter, brædder og planker kan produceres i store mængder uden udsving i kvalitet eller størrelse. På grund af den hurtige vækst er gran også et billigt træ, og den lave pris og regelmæssige karakter gør den til den foretrukne træsort til forskallingsbrædder, reglar og lægter.

LÆRK

Lærketræet er ikke naturlig hjemmehørende i Danmark, men er importeret og dyrkes i dag i danske skovbrug. Lærk er en relativt blød træsort, men har et højt indhold af harpiks og derfor en naturlig holdbarhed, som gør lærketræ egnet til terrassebrædder, facadebeklædning, havemøbler og andre udvendige formål. Der kan dog være stor forskel på holdbarheden af lærketræ og derfor skelnes der typisk mellem sibirisk lærk og andre typer lærk. Sibirisk lærk vokser i områder, hvor fastlandsklimaet med varme somre og kolde vinter gør, at træet vokser meget langsomt. Det giver et træ, som har en væsentlig bedre holdbarhed end europæisk eller japansk lærk. Lærketræ er let at forarbejde, men egner sig dårligt som brænde grundet det høje indhold af harpiks.

FYR (Skovfyr)

Skovfyr er en blød, men sejlivet træsort, som kan vokse i næsten alle jordbundstyper og tåle tørke, frost og stærk vind. Det er naturligt hjemmehørende i Danmark, men dog ikke så almindeligt forekommende, at det kan dække den høje efterspørgsel på træet til brug som planker, brædder, møbler, gulve, lister, vinduer og døre. Fyrretræet er hurtigvoksende, let at bearbejde og en større styrke end rødgran, og derfor er det utrolig populært og importeres i store mængder fra Sverige, hvor skovfyr udgør op mod 40% af det samlede skovareal.

 

trae_4
trae_1
trae_11

Billigt træ på BygMax

På BygMax finder du billigt træ til både udvendig og indvendig brug. Skal træet anvendes udvendigt, så er det en god idé at bruge trykimprægneret træ eller at overfladebehandle træet med olie eller maling. Trykimprægneret træ er træ, som er imprægneret under tryk i store beholdere. Trykket får overfladebehandlingen til at trænge dybere ind i træet og giver træ, der er modstandsdygtigt over for vejr, vind og insekter, og derfor er ideelt til anvendelse på udsatte steder udvendigt. Noget trykimprægneret træ er imprægneret med kemiske forbindelser, som kan være sundhedsskadelige, hvis træet anvendes indendørs eller hvis det kommer i kontakt med fødevarer. Derfor bør du som udgangspunkt generelt ikke anvende trykimprægneret træ indendørs. Af samme grund bør du heller ikke anvende trykimprægneret træ til højbede med grøntsager eller krydderurter.

BygMax.dk er din online trælast med lavpris træ og hurtig levering af al slags træ. Uanset om du skal bruge billige træplader eller eksklusive terrassebrædder, så finder du det hele hos os. Er der noget som vi mangler på siden? Så opret en prisforespørgsel eller tag kontakt til os, så finder vi en god pris på det du mangler til dit byggeprojekt.