Forskallingsbrædder

Forskallingsbrædder i mange længder og dimensioner. Vælg blandt andet mellem uhøvlede og høvlet forskallingsbrædder.
Forskalling hører til den laveste sortering af brædder og det kan derfor forventes at knaster og "bomkanter" forekommer.

Læs mere
pr. side

4 Varer

Faldende orden
 1. Forskallingsbrædder 19x100 mm (Kun sjælland)Forskallingsbrædder 19x100 mm (Kun sjælland)
  Forskallingsbrædder 19x100 mm (Kun sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  17,97 DKK
  Fra kun
  5,99 kr/mtr
 2. Forskalling høvlet 22x100 mm (kun Sjælland)Forskalling høvlet 22x100 mm (kun Sjælland)
  Forskalling høvlet 22x100 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris fra
  20,85 DKK
  Fra kun
  6,95 kr/mtr
 3. Hegnsbrædder gran trykimp. 16x100 mm (kun Sjælland)Hegnsbrædder gran trykimp. 16x100 mm (kun Sjælland)
  Hegnsbrædder gran trykimp. 16x100 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  10,78 DKK
  Fra kun
  5,99 kr/mtr
 4. Hegnsbrædder brunimprægneret 19x100 mm-210 cm (Kun sjælland)Hegnsbrædder brunimprægneret 19x100 mm-210 cm (Kun sjælland)
  Hegnsbrædder brunimprægneret 19x100 mm-210 cm (Kun sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 18,88 DKK
  Pris kun
  8,99 kr/m
pr. side

4 Varer

Faldende orden

Forskalling til lav pris på BygMax

Ordet forskalling henviser til en form, der anvendes til betonstøbning. Man skelner. Traditionel forskalling laves som regel af brædder, der derfor kaldes forskallingsbrædder. I ældre betonkonstruktioner, som kældre, bunkere og lignende, kan man typisk se aftryk fra forskallingsbrædderne på vægge og loft.

Forskalling kan dog også laves med plader som støbekrydsfiner og andre metoder, der både er mere effektive og giver glattere overflader på den færdige beton. Selv om navnet forskallingsbrædder måske antyder at det er noget, der anvendes til formstøbt beton, så anvendes forskallingsbrædder til mange andre formål også. Forskalling angiver derfor egentlig bare sorteringen af træ, hvor forskallingsbrædder er den dårligste kvalitet ud af syv.

 

Hvad bruger man forskallingsbrædder til?

Forskallingsbrædder er fremstillet i nåletræ, som fyr eller gran, der ofte kommer fra Svenske skovbrug, og som er en hurtigvoksende træsort. Forskalling er derfor en økonomisk type brædder, der ofte har en del knaster og skrå kanter, kaldet bomkanter eller vankanter, hvor man stadig kan se noget af træets naturlig overflade. Derfor egner forskalling ikke sig godt til brug på steder, hvor træet er synligt eller hvor der sættes krav om særlig styrke i brædderne. Skal du bruge brædder, som er pænere og med færre knaster, kan du i stedet vælge sorteringen kvinta, der er den næstbedste sortering efter de usorterede brædder, som er den pæneste sortering.

Forskallingsbrædder findes blandt andet i en ru og uhøvlet udgave, der kan bruges til mange formål, hvor træets udseende ikke er vigtigt, og hvor der ikke er strenge krav til bræddernes styrke. Det kan være som tværbrædder og lignende på et loft, til midlertidige konstruktioner i forbindelse med byggeprojekter eller som de oprindeligt blev brugt – til opbygning af støbeforme. Forskallingsbrædder er dog ikke særlig velegnet til brug udendørs. Her bor du i stedet anvende trykimprægnerede brædder.

Forskallingsbrædder findes også høvlet i hhv. 22x100 mm og 32x125 mm. Fælles for disse er at nedhøvlingen sikrer en ensartet tykkelse på brædderne. Det kan være en nødvendighed, når brædderne skal bruges som forskalling for pladebeklædning. Her er der behov for at brædderne ikke varierer i tykkelsen, da det vil give en ujævn overflade på væggen eller loftet, når man efterfølgende beklæder forskallingsbrædderne med den afsluttende loft- og vægbeklædning.

Forskallingsbrædder bruges blandt andet til underlag for lofter af gipsplader, hvis man ikke ønsker at bruge stålprofiler. Her anvendes forskallingsbrædder i høvlet udgave, som monteres med en afstand på 30 cm (fra midt af ent bræt til midten af næste). På grund af den hyppige brug af forskallingsbrædder som underlag til pladebeklædning af vægge og lofter, kalder man denne type underlag for forskalling og det at opsætte brædderne for ”at forskalle”.

 

Forskallingsbrædder og træ til lavpris på BygMax.dk

På BygMax.dk finder du et stort udvalg af billigt træ, lige fra forskallingsbrædder til fabriksfremstillede spær på mål og billige reglar, trykimprægneret træ og mange andre byggematerialer. Så kan du bestille alt til dit byggeri på ét sted, og få det leveret til din adresse på kun få dage.