Reglar

Reglar gran høvlet 4 sider i forskellige størrelser til f.eks. opbygning af skelet til skillevægge. Vælg den dimension der passer med den isoleringstykkelse du vælger at bruge.
Reglar i sibirisk lærk er egnet til udendørs brug.

Læs mere
pr. side

2 Varer

Faldende orden
 1. Reglar gran, høvlet 4 sider, 45x45 mm (kun Sjælland)Reglar gran, høvlet 4 sider, 45x45 mm (kun Sjælland)
  Reglar gran, høvlet 4 sider, 45x45 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris fra
  25,00 DKK
  Fra kun
  8,33 kr/mtr
 2. Reglar gran, høvlet 4 sider 45x95 mm (Kun Sjælland)Reglar gran, høvlet 4 sider 45x95 mm (Kun Sjælland)
  Reglar gran, høvlet 4 sider 45x95 mm (Kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris fra
  33,00 DKK
  Fra kun
  13,75 kr/mtr
pr. side

2 Varer

Faldende orden

Reglar

Reglar er en fællesbetegnelse for træ med en rektangulær eller kvadratisk profil i mål fra 45x45 mm til 45x295 mm. Reglar bruges i stor udstrækning bruges til opbygning af skeletter ved skillevægge, skillerum, skunk og lignende lette konstruktioner. De anvendes især fordi deres størrelse er tilpasset de fleste isoleringstykkelser, som anvendes ved denne type arbejde. De bruges faktisk så ofte til opbygning af skillevægge, at de størrelser der bruges mest til dette formål, kaldes for skillerumslægter eller væg-reglar.

Reglar har dog også mange andre anvendelsesmuligheder eksempelvis bruges de også til lægning af gulve eller ved opbygning af en træterrasse, hvor de bruges til opbygning af konstruktionen under det færdige gulv eller terrassebrædderne. Reglar kan også bruges til opbygning af højbede, kasser, borde og andre møbler. Skal reglarne bruges udendørs, så bør du vælge reglar i sibirisk lærk.

Sibirisk lærk kommer ikke overraskende fra Sibirien, hvor der er meget koldt. Det kolde vejr får træerne til at vokse meget langsomt, og det giver træ, der er utroligt stærkt og holdbart, og derfor velegnet til brug udendørs. Det er derfor et godt og naturligt alternativ til at reglar i trykimprægneret træ, der eksempelvis ikke bør bruges til højbede, på grund af de kemiske stoffer i trykimprægneringen.

Selvom reglar i sibirisk lærk er et stærkt og holdbart produkt, så bør du dog stadig behandle det med træbeskyttelse, for at det holder farven – og holder endnu længere.

 

Opbygning af skillevægge med reglar

Når du skal bruge reglar til opbygning af skillevægge, så vælges en tykkelse som sammen med gipsplader giver den ønskede vægtykkelse. Skal det være en meget tynd væg, så kan reglar på 45x45 mm bruges med et enkelt lag gips. Denne type opbygning har dog ikke meget styrke. Skal vægge have normal skillevægstykkelse, så kan reglar på 45x70 mm eller 45x95 mm bruges. Reglar på 70 mm bruges til skillevægge med to lag gipsplader på hver side, mens reglar på 95 mm bruges til skillevægge med 1 lag gipsplader på hver side. Hulrummene på 45, 70 eller 95 mm passer til isolering som Rockwools Flexibatts eller den økonomiske Ursa glasuldsisolering.

Man kan godt komme til at forveksle de to begreber reglar og rigel, men de to ting har dog ikke noget med hinanden at gøre. Ordet reglar er oprindeligt svensk, men bliver i dag brugt på dansk som en teknisk betegnelse indenfor byggeri. Ordet rigel hentyder i stedet til et vandret stykke træ, som i bindingsværk forbinder til lodrette stolper.

Reglar i større dimensioner og med en specificeret minimumsstyrke kaldes også spærtræ, og derfor finder kun reglar til skillevægge i denne kategori, men reglar til spær findes i kategorien spærtræ.

Målene på reglar kan både opgives i nominelle mål og høvlede mål. Målene som er angivet på reglarne her på siden er de høvlede mål.

De almindelige dimensioner for reglar er:

 

 Nominelle mål  47x50 mm  47x75 mm  47x100 mm  47x125 mm  47x150 mm  47x200 mm 
 Høvlede mål  45x45 mm  45x70 mm   45x95 mm  45x120 mm  45x145 mm  45x195 mm 

 

Køb reglar, spærtræ, lægter, forskallingsbrædder, limtræ og mange andre byggematerialer her hos BygMax. Så er du sikret høj kvalitet, lav pris og hurtig levering. Vi har alt til dit byggeri samlet på samme sted.