Stolper / Svelle

I denne kategori finder du egestolper, robinie palisader og egesvelle, som alle tre er velegnet til jordkontakt og har lang levetid. De er derfor oplagte at bruge til diverse projekter udendørs så som afgrænsning af sandkasse, opdeling i haven, hegn, blomsterbed og meget andet.

Læs mere
pr. side

2 Varer

Faldende orden
 1. Egesvelle 150x260x1300 mmEgesvelle 150x260x1300 mm
  Egesvelle 150x260x1300 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 999,00 DKK
 2. Egesvelle 150x260x2600 mmEgesvelle 150x260x2600 mm
  Egesvelle 150x260x2600 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 1.207,00 DKK
pr. side

2 Varer

Faldende orden

Egetræsstolper - holdbare og stærke stolper i egetræ

Egetræ er et meget holdbart og stærkt materiale, som anvendes til mange forskellige projekter. Derudover kan stolper egetræ have en levetid på 15-25 år eller mere. Egetræ indeholder både garvesyre og beskyttende bistoffer, hvilket gør egetræsstolper modstandsdygtig overfor råd og svamp. Derudover er kernen i en egestolpe så tæt og uspiselig for bakterier, at egetræsstolper kan stå udendørs uden imprægnering i mange år uden at træet rådner op. Så, selvom stolper egetræ sagtens kan stå ubehandlet udendørs, har man selvfølgelig stadig muligheden for at gøre noget ved overfladen alligevel. Her kan man vælge at behandle sine egestolper med f.eks. træolie, maling eller træbeskyttelse, for at opnå det ønskede udseende til sine egetræsstolper.

Robinie palisader - runde stolper af robust robinietræ

Robinie træ, også kendt som uægte akacietræ, er en stærk og robust træsort, som er modstandsdygtig overfor vind og vejr. Robinie har en levetid på 20-30 år eller mere, hvilket gør denne type træ særlig egnet til konstruktioner som skal kunne holde i mange år frem. Robinietræ behøver ingen imprægnering eller andet lag af beskyttelse, da træet indeholder nogle naturlige giftstoffer, som gør træet modstandsdygtig overfor råd og svamp. Det er dog vigtigt at pointere, at disse giftstoffer ikke er skadelige for mennesker. Styrken og de naturlige giftstoffer i robinietræ resulterer i, at robinietræ, herunder robiniestolper og robiniepæle, har en særlig lang levetid i et udendørs miljø. Oprindeligt er palisader disse runde stolper med en tilspidset top, som er slået ned jorden og danner et forsvarsværk. I dag behøver palisaderne ikke at have en tilspidset top for at gå under betegnelsen “palisade”, men er blot en betegnelse som bruges i stedet for f.eks. robiniestolper, robiniepæle, robinie hegnspæle, stolper, hegnsstolper eller svelle. Hos BygMax finder du robinie cylinderdrejet palisader og “almindelige” robinie palisader som ikke er cylinderdrejet. Har man et ønske om, at sine robiniestolper skal være ensartet i tykkelse og have minimal skævhed, så skal man gå med cylinderdrejet palisader i robinietræ. Ved robiniepæle, som ikke har blevet cylinderdrejet, kan der forekomme variation i tykkelse og skævhed.

Egesveller - kraftige firkantede egetræsstolper

Egesveller, også kaldet jernbanesveller, er firkantede stolper i egetræ. Navnet jernbanesveller stammer fra, at svelle oprindeligt, men stadig, bruges under skinnerne ved togbaner. I dag bruges ege sveller typisk til kantsikring, sandkasse kanter og opbygning af sandkasser, trappetrin i terræn, højbed og meget andet. Egesvelle er nogle massive og solide firkantede stolper, som man ofte ser værende en kant omkring sandkasser på offentlige legepladser. Hos BygMax finder du egesveller i målene 150x260 mm i 2 forskellige længder: 1300 mm og 2600 mm.

At sætte robinie eller egetræs stolper i jorden …

… kan umiddelbart lyde som et stort og omfattende stykke arbejde. Men, det er et stykke arbejde som sagtens kan udføres af enhver der har lysten til et gør-det-selv-projekt i haven. Hullerne som egestolper eller robiniestolper skal i, bores ved brug af et pælebor eller en pælespade. Det er vigtigt, at mindst en tredjedel af hver enkelt stolpe er nede i jorden, for at resultatet bliver stabilt og solidt. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, kan man blive nødsaget til at støbe sine stolper. Men, vælger man at støbe sine runde stolper af robinietræ eller sine egetræsstolper resulterer det i, at stolperne ikke kan ånde og dermed rådner træet langsomt op. Det anbefales derfor blot, at fylde hullet rundt om stolpen med jorden som er blevet taget op. Her kan man med fordel anvende en lægte eller lignende, til at stampe jorden tæt omkring stolpen.

Køb egestolper, robiniestolper og egesveller på BygMax

Hos BygMax finder du egestolper, runde stolper i robinietræ og egesvelle, som alle er velegnet til jordkontakt i udendørs miljø. Derfor er disse stolper oplagte til at bruge til et udendørs projekt i f.eks. haven, legepladsen eller køkkenhaven, hvor man ønsker en slags hegnsstolper til at afskærme eller opdele. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka en gang i ugen, eller hold øje under ‘Ugens Hammerslag for tilbud. Find alt det du skal bruge til dit næste udendørs projekt og få egetræsstolper, robinie hegnspæle eller egesveller leveret lige til din dør. BygMax - alt til dit byggeri.