Tagbrædder

Tag- og portbrædder er robuste i vind og vejr, de er med fer og not og derfor nemme at lægge i en ensartet flade uden mellemrum. Brædderne fås i flere forskellige længder.
Rupløjede tagbrædder med fer og not bruges primært som underlag til tagpap eller undertagsmaterialer. Tagbrædderne bruges ofte som alternativ til tagkrydsfiner.

Læs mere
pr. side

1 Varer

Faldende orden
 1. Rupl. tagbrædder m/endenot 25x125 mm (kun Sjælland)Rupl. tagbrædder m/endenot 25x125 mm (kun Sjælland)
  Rupl. tagbrædder m/endenot 25x125 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris fra
  36,90 DKK
  Fra kun
  10,25 kr/mtr
pr. side

1 Varer

Faldende orden

Rupløjede brædder til tagpap

Rupløjede tagbrædder med fer og not bruges som underlag under tagkonstruktioner med tagpap, bronzeplader, zinkplader eller andet belægning, hvor man har brug for et stærkt og sikkert underlag. Det kan også anvendes i forbindelse med hårdt undertag under tagsten.

Tagbrædder er et alternativ til at anvende tagkrydsfiner, der er store plader med fer og not. Der er fordele ved begge former for underlag. Hvor krydsfinerpladers store format gør lægning hurtigt, hvis det er en store lige flade og man er flere om opgaven, så gør tagbrædder arbejdet nemt på mindre steder, med flere vinkler og hvor man udfører arbejdet alene. Det kan både være på skuret, en karnap eller lignende.

Tagbrædder er rupløjede, hvilket betyder, at den ene side er brædderne er høvlet, så de har en ensartet tykkelse, der giver en flad og lige overflade, når brædderne samles. Dermed er du sikret et pænt resultat, når du efterfølgende dækker tagbrædderne med tagpap eller anden belægning.

 

Tagbrædder montering

Tagbrædder monteres med rustfri eller galvaniserede skruer på de underliggende spær. Tagbrædderne fås i flere længder, så det er muligt at minimere skærearbejde og spild. Skal tagbrædderne monteres på længere tagflader, så bør samlingerne forskydes i hver række brædder. Dermed ”låses” samlingerne af hele tagbrædder før og efter, hvilket giver en stærkere flade og mindsker risikoen fro revner.

Ved skrå tage bør du også montere brædderne med feren opad og noten nedad. Det giver den bedste sikkerhed ved brud på tagpap, da samlingen vil sørge for at vandet løber af brædderne på ydersiden, frem for at kunne løbe ned i noten på brædderne.

Selvom tagbrædderne helst skulle forblive tørre efter dækning med tagpap eller undertag, så kan det alligevel være en god idé at behandle dem med anti-skimmel middel inden montering og lægning af tagpap eller tagbeklædning. Dermed er du ekstra sikret mod svamp og øget nedbrydning af brædderne under tagbeklædningen.

Tagpap lægges, hvis muligt, på tværs af tagbrædderne, hvis tagpappen sømmes fast. Da tagpap sømmes i længderetningen vil brættet derfor blive sømmet fast med enkelte søm i flere brædder frem for mange søm i et enkelt bræt. Det giver den stærkest løsning, men er ikke altid muligt, og heller ikke nødvendigt, hvis taget svejses på.

 

Billige tagbrædder på BygMax.dk

På BygMax.dk finder du alt til et nyt tag, der vil holde resten af livet. Vores rupløjede brædder er blot én af flere løsninger til undertag, og uanset om du vælger tagbrædder, krydsfiner eller et let diffusionsåbent undertag i rulle, så kan du være sikker på, at du finder alt du skal bruge til en god pris her på siden.