Terrassebrædder

Når der skal etableres terrasse, findes der flere valgmuligheder, men mange vælger at bygge den i træ, og det er med god grund.

En træterrasse er lækker at gå på med bare fødder om sommeren og kan nærmest føles blød og varm. Terrassebrædder findes i både flere forskellige træsorter og i kompositmateriale. som er en blanding af træ og plastik, der giver en mere vedligeholdsfri terrasse end klassiske træterrassebrædder, men stadig har den smukke træstruktur.

Vælges terrassebrædderne i lærk eller hårdttræ, så husk at vælge rustfri skruer til fastgørelse.

Med mindre andet er angivet sælges brædderne i faldende længder i det antal meter der bestilles.

Hvis der ønskes faste længder, kan der komme pristillæg.

Læs mere

Vælg de rigtige terrassebrædder, understøtning og udstyr til montering

Når du først har foretaget et valg mellem en terrasse af enten belægningssten eller en træterrasse og har valgt sidstnævnte, så står du over for endnu et vigtigt valg: valget af hvilken type terrassebrædder du skal benytte.

Du kan både vælge de helt klassiske terrassebrædder i træ, som fås i et væld af træsorter og længder. Her er der virkelig frihed til at skabe en terrasse, som passer til lige netop din smag og dit hus. Fordelen ved terrassebrædder i ægte træ er bræddernes blødhed og den helt særlige følelse, som kun kommer fra ægte træ.

Trykimprægneret terrassebrædder er den klassiske billige løsning. Ligeledes er gråimprægneret terrassebrædder og brunimprægneret terrassebrædder et godt alternativ til en god og billig terrasseløsning.
Thermo terrassebrædder er et formstabilt og ekstra holdbart produkt, som er fri for skadelige kemikalier, giftstoffer og tungmetaller. Ved høje temperaturer og vanddamp har træet gennemgået en varmebehandling, som forstærker træet og gør det vejr og vindbestandigt.

teraa_2_1_

Hvilken træsort skal man vælge?

Terrassebrædder i sibirisk lærk er imprægneret fra naturens side. Ved lærke terrassebrædder skal man være opmærksom på, at lærk er en livlig træsort der har en tendens til at arbejde meget efter opskæring. Derfor skal man ikke spare på længderne, når man bestiller og heller ikke på skruerne ved monteringen af terrassebrædderne.
Guariuba terrassebrædder er en slidstærk træsort. Dens høje densitet og naturlige imprægnering mod råd/svamp og insektangreb, gør den super egnet til udendørs formål. Guariuba terrassebrædder er lyse til start og bliver mørkere og med en rødlig farve ad tid.
Jatoba terrassebrædder er eksklusive højkvalitets hårdtræsterrassebrædder fra Sydamerika.
Accoya terrassebrædder er lyse, stabile og bearbejdningsvenlige samtidig med, at de er UV resistente.
Cumaru terrassebrædder er slidstærke, formstabile og har en lang levetid med en varm brun farve.
Bangkirai terrassebrædder har meget fine strukturer, hård træsort og har en smuk gylden brunlig farve.

Design_uden_navn_-_2024-03-21T114346.762

Komposit terrassebrædder

Dermed ikke sagt, at det er det bedste valg af terrassebrædder for dig. For mens nogle ynder at vedligeholde have og hus, så foretrækker andre, at det er så vedligeholdelsesfrit som muligt, fordi man så kan bruge tiden på andre ting. Er man denne type, så bør man helt klart vælge komposit terrassebrædder. Mens der ikke er lige så mange valgmuligheder med hensyn til farver og længder her, så er der en stor fordel ved kompositmaterialet. Kompositmaterialet er en blanding af træ og plastik, der ikke kræver den samme vedligeholdelse som almindeligt træ, og du kan få komposit brædder enten som rillede brædder eller med træstruktur, som ligner den ægte vare. En komposit terrasse giver dig mulighed for at slappe af på terrassen – år efter år, uden at skulle bruge tid på at male.

Montering af terrassebrædder

Når det kommer til montering, så er det vigtigt, at underlaget er i orden. Du får et solidt og holdbart resultat med nedstøbte søjlesko, der bærer et underlag af stolper i trykimprægneret træ eller hårdttræ i en højde af mindst 10 cm over terrænniveau. Det er yderst vigtigt at stolperne er behandlet med eks. trykimprægnering eller er i hårdttræ, da de så kan holde længere tid uden vedligeholdelse, hvilket tit ikke er muligt at gøre neden under terrassebrædderne efter de er monteret. Når du efterfølgende monterer terrassebrædderne, er det også vigtigt, at de monteres så der er ventilation under terrassen, så vand og fugt kan fordampe og ikke lukkes inde under brædderne og dermed kan føre til råd og hurtigere nedbrydning af terrassen end ellers. 

Med Eurotec terrassefod får du en nem løsning til underkonstruktion. Systemet udmærker sig ved nem montering, ventilation, trinlydsdæmpning samt perfekt hældning på din terrasse.

terra_4_1_
terra_5_1_

Monteringsværktøj for usynlige skruer

Skal din terrasse lige have dét lille ekstra, som imponerer dine gør-det-selv venner? Så se vores udvalg af monteringsværktøj til usynlige skruer, der både gør det nemmere at montere din terrassebrædder samtidig med at skruerne skrues i kanten af brædderne og dermed får din træterrasse en flot ubrudt overflade, der er venlig mod bare fødder. Både Camo og Essve har monteringsværktøjer.

Det er vigtigt, at terrassebrædder i træ behandles med olie, træbeskyttelse eller maling – både når du monterer dem, men også løbende. Det gælder især de terrassebrædder, som er lavet af nordiske træsorter, der ikke indeholder lige så meget naturligt olie, som teak og lignende hårdere træsorter. Det kan også være en god idé at bruge endetræsforsegler til at behandle enderne på terrassebrædderne. På dén måde kan du mindske risikoen for revner, der nemmere opstår ved de tilskårne ender.

Køb billige terrassebrædder hos BygMax!

Hos BygMax finder du billige kvalitetsbrædder i både ægte træ og kompositmateriale. Vores terrassebrædder findes i længder fra cirka 2 til 6 meter, så der er mulighed for både at minimere skærearbejdet og får at få terrassebrædder som løber fra den ene ende af terrassen til den anden – uden samlinger midtpå! Samtidig finder du også alt hvad du skal bruge til at montere brædderne, så resultatet bliver både smukt og holdbart.