Komposit terrassebrædder

Komposit er et hårdført materiale der ikke kan angribes af råd, svamp eller insekter. Materialet er en blanding af træ og plast der kræver minimal vedligeholdelse. Vælg mellem terrassebrædder fra Wimex eller Kirkedal og sammensæt selv din nye kompositterrasse. Du kan vælge mellem forskellige farver, så du kan bygge en terrasse i din smag og så den passer til dit hus.

Køb også komposit hegn der passer til din terrasse her.

Læs mere

Komposit terrassebrædder til lave priser

Terrasser i komposit bliver mere og mere populære, og det er der flere gode grunde til. En af de mest udbredte årsager er, at komposit er næsten vedligeholdelsesfrit. Mange danskere, der ejer en terrasse med terrassebrædder i træ, får nemlig ikke sat tiden af til at vedligeholde terrassen tilstrækkeligt, og ender derfor med en terrasse, som ser trist ud og hurtigt begynder at forfalde. Det sker ikke med en kompositterrasse.

Her på BygMax finder du forskellige komposit brædder til stærke priser. Herunder kan du læse mere om fordelene ved en terrasse med komposit brædder.

Hvad er komposit?

Komposit er et blandingsprodukt af træ og plastic, som forener træets varme og struktur med plasticens kvaliteter med hensyn til holdbarhed og vedligeholdelsesfrihed. Terrassebrædder i komposit er typisk fremstillet af 60% træ, 30% plast og 10% bindemiddel.

Komposit brædder indeholder ingen harpiks, har ingen synlige knaster der falder ud og får heller ikke svindrevner med tiden. De bevarer i stedet en pæn og lige form og revner eller rådner ikke med tiden, som almindelige terrassebrædder gør, hvis de ikke vedligeholdes grundigt.

Komposit terrassebrædder meget lette at vedligeholde, men er ikke helt vedligeholdelsesfrie, da de skal vaskes en gang i mellem. Hvor tit kompositbrædder skal vaskes, afhænger af det miljø, de er monteret i, men arbejdet er hurtigt udført, og der skal kun bruges koldt vand. Afvaskningen er også med til at opretholde den indbyggede skridsikkerhed, som komposit terrassebrædder har, og er med til, at terrassen alt fremstår som ny. Afvaskningen kræver ikke specielt udstyr eller særlige rengøringsmidler, blot en haveslange og en blød kost eller børste. Komposit brædder tåler ikke at blive spulet med højtryksrenser.

 Terrassebrædder i komposit har flere fordele:

  • Kompositbrædder er stort set vedligeholdelsesfrie.  
  • En terrasse i komposit angribes ikke af råd eller insekter.  
  • Kompositterrasser har en levetid på 20-25 år – det er mere end almindelige træterrasser. 
  • Du får aldrig splinter i fødderne af kompositbrædder
  • Komposit træ skal ikke efterbehandles. 
  • Komposit er miljøvenligt og fri for gifte – i modsætning til trykimprægnerede brædder. 

 

Sådan bygger du en terrasse i komposit brædder

Til arbejdet med at bygge en terrasse med kompositbrædder skal du bruge følgende: Kap sav, håndsav, skruemaskine, Gummihammer, lang bits der passer til skruerne, bor.

En kompositterrasse kan enten ligge på et fast underlag som betondæk, tagpap, fliser eller komprimeret stabilgrus. Den kan også monteres "svævende" over græs eller jord.

Når en terrasse i komposit skal bygges på fast underlag, og terrassen skal løftes minimalt, bruges der særlige kompositstrøer, der udlægges og opklodses på det faste underlag, så de danner et skelet, som kompositbrædderne efterfølgende kan monteres på. Med denne løsning kan din terrasse komme helt ned på omkring 5 cm i tykkelsen fra bund til overkant terrasse. Skal terrassen løftes mere anvendes trykimprægnerede reglar med større dimensioner end strøerne i komposit til opklodsningen.

Ved en svævende terrasse er den optimale opbygning, at man bruger 45x95 mm trykimprægnerede reglar monteret for hver 40 cm, under dem ligger man en regel på tværs for hver 100 cm. Husk altid at have 5mm luft ved 2 strør, der støder op mod hinanden. Husk også at terrasser skal have minimum fald på 5 mm pr. meter. Er dette ikke muligt, er det vigtigt at der ikke kan ligge stillestående vand inde i hulrummet under terrassen. Afstanden mellem strør er max 40 cm ved 25x150 kompositbrædder og 33 cm ved 21x145 brædder – hellere mere end for lidt, især hvis terrassen udsættes for tung belastning fra en grill eller tunge havemøbler.

De nederste reglar monteres på betonstolper, som nedgraves for hver 200 cm. Betonstolperne graves ned i frostfri dybde (90 cm), og afsluttes med et beslag på toppen, som de nederste reglar ligger på. Den nemmeste måde at gøre det på, er at udgrave et rundt hul med et pælebor, blande noget tørbeton og fylde i hullet, og så montere beslaget enten i den våde beton eller efter det er hærdet. Fundamentet kan også laves ved at nedgrave trykimprægnerede stolper, men de har dog ikke den samme stabilitet, som et fundament i beton.

Komposit terrassebrædder bevæger sig. Brædderne udvider sig ved varme og trækker sig sammen ved nedkøling. det bør du beregne plads til, når du lægger brædderne. Start med at montere startbeslag på en lige linje og læg derefter den første række terrassebrædder. Hold afstand til faste bygningsdele, murværk, stolper osv. på minimum 10mm i længderetningen og 7 mm i bredderetningen. Brug start- og slutbeslag til den sidste rækker brædder. Clips skues fast og brædder skubbes ind fra enden af. Komposit brædder må ikke skrues fast foroven, da de skal kunne bevæge sig over underlaget. Dækket afsluttes med kantlister eller dækbrædder.

Ligesom andre typer terrassebrædder kan blive ridset af møbler, krukker og andet, kan komposit også. Ridser kan dog ofte nemt fjernes ved hjælp af sandpapir korn 100. Start altid med at forsøge på et diskret sted, inden du forsøger at slibe ridser væk midt på din terrasse.

 

Terrassebrædder i komposit på BygMax.dk

Hos BygMax finder du alt i byggematerialer og til haven. Vi har et stort udvalg af træ, terrassebrædder og alt hvad du ellers skal bruge til at få din drømmeterrasse. Følg med i vores nyhedsbrev, så går du aldrig glip af et godt tilbud på komposit terrassebrædder.