Reglar trykimprægneret

Trykimprægnerede reglar er høvlede planker i forskellige dimensioner. Fælles for reglarne er at de måler 45 mm i tykkelsen. Disse reglar er i trykimprægneringsklasse NTR AB, som er beregnet til brug udendørs over jord.

Læs mere
pr. side

6 Varer

Faldende orden
 1. Reglar trykimpr. NTR AB 45x45 mm-420 cm (kun Sjælland)Reglar trykimpr. NTR AB 45x45 mm-420 cm (kun Sjælland)
  Reglar trykimpr. NTR AB 45x45 mm-420 cm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 54,39 DKK
  Pris kun
  12,95 kr/m
 2. Reglar trykimpr. NTR AB 45x95 mm (Kun Sjælland)Reglar trykimpr. NTR AB 45x95 mm (Kun Sjælland)
  Reglar trykimpr. NTR AB 45x95 mm (Kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  43,08 DKK
  Fra kun
  17,95 kr/mtr
 3. Reglar trykimpr. NTR AB 45x120 mm (Kun Sjælland)Reglar trykimpr. NTR AB 45x120 mm (Kun Sjælland)
  Reglar trykimpr. NTR AB 45x120 mm (Kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  71,85 DKK
  Fra kun
  23,95 kr/mtr
 4. Reglar trykimpr. NTR AB 45x145 mm (Kun Sjælland)Reglar trykimpr. NTR AB 45x145 mm (Kun Sjælland)
  Reglar trykimpr. NTR AB 45x145 mm (Kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  86,85 DKK
  Fra kun
  28,95 kr/mtr
 5. Reglar fyr trykimpr. 45x195 mm (kun Sjælland)Reglar fyr trykimpr. 45x195 mm (kun Sjælland)
  Reglar fyr trykimpr. 45x195 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  215,76 DKK
  Fra kun
  44,95 kr/mtr
 6. Reglar brunimprægneret NTR AB 45x95 mm - 420 cm (kun Sjælland)Reglar brunimprægneret NTR AB 45x95 mm - 420 cm (kun Sjælland)
  Reglar brunimprægneret NTR AB 45x95 mm - 420 cm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 96,39 DKK
  Pris kun
  22,95 kr/m
pr. side

6 Varer

Faldende orden

Trykimprægneret Reglar

Reglar er fællesbetegnelse for rektangulære lister fra 45x45 mm til 45x195 mm. Der er dermed stor forskel i hvad reglar anvendes til, lige fra skillerumsreglar, som de kvadratiske reglar på 45x45 mm anvendes til, og op til store planker på 45x195 mm, der kan anvendes som spærtræ.

Reglar er et svensk udtryk, som for længst har fundet indpas hos danske tømrere og gør-det-selv folk, selv om mange også anvender ord som spærtræ eller skillerumslægter om reglar. Trykimprægnerede reglar bruges udendørs til væg- og tagkonstruktioner.  Her anvendes trykimprægneret træ, fordi almindeligt ubehandlet træ hurtigt ville blive nedbrudt af råd, svamp eller insektangreb.

 

Reglar i trykimprægneret træ

Trykimprægneret reglar er fremstillet af almindeligt træ, som har gennemgået en imprægneringsproces, hvor reglarne imprægneres med en særlig væske, som gør, at det holder til anvendelse udendørs, uden at det nedbrydes hurtigt. Man anvender hovedsageligt fyrretræ til trykimprægneret træ.

Reglar trykimprægneres ved at træet føres ind i store i store tanke, hvor luft og fugt trækkes ud af træet under vakuum. Herefter fyldes tanken med imprægneringsvæske, og der sættes tryk på, som presser væsken ind i træet. Den tætteste del af træet, kernetræet, allerede har en god modstandsdygtighed mod råd, svamp og insektangreb, og optager ikke imprægneringsvæsken. Det gør derimod den mere sårbare del af træet, kaldet splintveddet, som således for en markant bedre modstandsdygtighed over for nedbrydning på grund af råd, svamp og insektangreb.

For at sikre, at træet imprægneres korrekt, er der både krav til imprægneringsvæskens koncentration, samt til, hvor længe og under hvilket tryk træet skal være i tanken. Hvis du vælger trykimprægneret træ, der er mærket med NTR-mærket NTR-mærket fra Nordisk Træbeskyttelses Råd (NTR), kan du være sikker på at få korrekt trykimprægnerede reglar med lang holdbarhed. Der anvendes forskellige NTR-mærkninger, der hver for sig angiver, hvor modstandsdygtigt det trykimprægnerede træ er over for eksempelvis svampe, men også nedbrydning generelt. NTR-mærkerne tildeles på baggrund af, hvor længe og under hvilket tryk træet er imprægneret, samt hvilken imprægneringsmetode og hvilke stoffer, der har været anvendt i imprægneringen.

Man anslår at trykimprægneret træ har en holdbarhed på omtrent 20-25 år, hvis det er korrekt imprægneret.

 

Køb trykimprægnerede reglar på BygMax til lave priser

Her på BygMax finder du et stort udvalg af reglar i trykimprægneret træ samt mange andre trykimprægnerede trævarer. Vi sælger træ i den bedste kvalitet, og du kan nemt købe både træ, stål, mursten og alle andre byggematerialer her, og fås det hele hurtigt leveret til din adresse. BygMax er dit online byggemarked.