Sternbrædder

Trykimprægnerede sternbrædder til beklædning af stern. Sternbræt kan sammensættes med fer og not og findes i tre forskellige versioner. Et over-, et under- og et mellemprofil. Over- og underprofilet har kun hhv. fer eller not, mens mellemprofilet har begge dele.

Læs mere
pr. side

1 Varer

Faldende orden
 1. Hvide Sternbrædder 25x150 mm (22x148 mm) - kun SjællandHvide Sternbrædder 25x150 mm (22x148 mm) - kun Sjælland
  Hvide Sternbrædder 25x150 mm (22x148 mm) - kun Sjælland
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  243,00 DKK
  Fra kun
  47,65 kr/mtr
pr. side

1 Varer

Faldende orden

Sternbrædder

Sternbræt er de brædder, som er monteret på husets stern / vindskede og med til at beskytte husets spær og tagkonstruktion. Sternbrædderne er en del af husets tag, og monteres typisk på enderne af spærtræet ved husets gavl. Sternbrædder kaldes ofte også for vindskeden og forskellen er minimal, men ordet vindskede anvendes ofte om selv den del af huset, hvor sternbrædderne sidder, men sternbræt ofte anvendes om den type bræt, som monteres dér. De fleste gør-det-selv folk og professionelle håndværkere forstår dog hvad der menes, uanset om du siger vindskeder eller sternbrædder.

Udvendigt anvendes ofte trykimprægneret reglar og andet trykimprægneret træ, da det har en væsentlig længere holdbarhed under de fugtige forhold, som træet udsættes for udvendigt. Trykimprægnerede sternbrædder er mere modstandsdygtige over for råd, svampe- og insektangreb. Trykimprægneret træ fremstilles ved at sternbrædderne føres ind i store, lukkede tankes, hvor fugt og luft først trækkes ud, hvorefter tanken fyldes med en væske, som presses dybt ind i træet ved at skabe tryk i tanken.

 

Rens eller skift de gamle sternbrædder

Sternbrædderne sidder meget udsat, og derfor bliver de hurtigt beskidte eller tilgroede med alger. De kan dog nemt rengøres med koldt vand og en stiv kost, og ellers bare noget knofedt. Vil du holde algerne nede, kan du også bruge Rodalon, som sprøjtes på efter brædderne er vasket ned 1 gang. Lad rodalonen sidde lidt, skrub brædderne igen, og skyl dem så rene. Vedligeholdes sternbrædderne på denne måde en gang om året, så vil de både holde længere og bevare et smukt udseende i lang tid.

Er sternbrædderne angrebet af råd eller insekter, bør du dog skifte dem, inden de er nedbrudt så meget, at insekter eller fugt trænger fra sternbrædderne og ind i selv tagkonstruktionen, hvor råd, svamp og insektangreb bliver en langt mere bekostelig affære. Bærer sternbrædderne allerede præg af nedbrydning, råd eller insektangreb, så er det ikke nok bare at male dem. Du bør i stedet skifte dem, og det er faktisk hverken særligt svært eller særligt dyrt.

Sternbrædderne kan sammensættes med fer og not og findes i tre forskellige versioner. Et over-, et under- og et mellemprofil. Over- og underprofilet har kun hhv. fer eller not, mens mellemprofilet har begge dele Du skal derfor påregne en over- og en underprofil samt det antal mellemprofiler, som der skal bruges imellem de to. Overgangen mellem sternbræt og tag gøres tæt med sternkapsler, der er en type aluprofil, som er bukket til at passe til anvendelse sammen med sternbrædder.

 

Køb sternbrædder billigt på BygMax.dk

Her finder du sternbrædder i bredder fra 110 mm top til 150 mm og i både trykimprægneret træ, i hvid og i sort. Målene er ikke sternbræddernes færdige mål, men derimod størrelsen på brædderne, inden de er bearbejdet. Det reelle mål på de enkelte sternbræt, står i parentes på hvert produkt.

Når du skal lave nyt tag, så start projektet her på BygMax – her finder du alle de byggematerialer, du skal bruge til fast lav pris. Vi er derfor din byggepartner fra soklen afsættes til den sidste tagsten lægges.