Trykimprægneret terrassebrædder og stolper

Trykimprægneret terrassebrædder, sibirisk lærk terrassebrædder, terrassebrædder termotræ ubehandlet eller laseret.
Trykimprægneret stolper i forskellige dimensioner og sibirisk lærk reglar og høvlede stolper. Spidset pæle til hegn, opbinding og indhegning.

Læs mere

Trykimprægnerede terrassebrædder

Når du skal lave ny terrasse, er der meget at tage stilling til: Hvor skal terrassen ligge, hvor stor skal den være, og hvordan skal den opbygges og se ud.

Til opbygning af en træterrasse vælger mange at anvende trykimprægnerede terrassebrædder og trykimprægneret stolper. Trykimprægnerede terrassebrædder og stolper er både billige og har en lang holdbarhed.

Trykimprægnering sker ved, at man presser en kemisk væske ind i træet under tryk, hvilket er baggrunden for navnet og gør trykimprægnerede stolper og terrassebrædder letgenkendelige ved den grønne farve, som de får fra væsken.

Fordelen ved trykimprægnerede terrassebrædder er den høje modstandsdygtighed over for vind og vejr og angreb fra insekter.

 

Hvor kan jeg anvende trykimprægnerede terrassebrædder

Væsken, der anvendes til trykimprægneret terrassebrædder og andet træ, indeholder kemiske forbindelser, som kan være sundhedsskadelige, og derfor bør du ikke anvende trykimprægnerede terrassebrædder indendørs eller steder, hvor træet kommer i kontakt med fødevarer.

Derfor bør du heller ikke anvende trykimprægnerede terrassebrædder og trykimprægnerede stolper til havebedet, men i stedet hårdttræ som fx lærketræ.

Sibirisk lærketræ er fx en særligt langsomt voksende træsort, og derfor har den en utrolig god holdbarhed og kan anvendes som erstatning for trykimprægnerede terrassebrædder. Så sikrer du dig, at eventuelle kemiske forbindelser, som er anvendt i de trykimprægnerede terrassebrædder, ikke trænger ud i køkkenhaven.

 

Terrasse af trykimprægnerede terrassebrædder – sådan gør du

En træterrasse består typisk af 3 lag: et fundament, et underlag af stolper og til sidst terrassebrædderne. Vi vil her gennemgå processen:

Fundament

Fundamentet kan laves på flere måder. Den ene måde er ved brug af søjlesko eller stolpebærer, som faststøbes i et punktfundament med tørbeton og holder underlaget af trykimprægneret stolper.

En anden løsning er at grave stolperne ned i jorden med et pælebor og støbe omkring de trykimprægneret stolper. Sættes stolperne direkte i jorden, er det særligt vigtigt, du anvender trykimprægnerede stolper, da træet vil blive udsat for fugt i jorden, og almindeligt træ vil hurtigt rådne. Der bør ikke være mere end 2-3 meter mellem de trykimprægneret stolper, men den præcise afstand afgøres af terrassens samlede bredde og længde, og hvordan det passer med næste lag i træterrassen: tværbjælkerne.

 

Tværbjælker

Tværbjælkerne monteres enten på punktfundamentet eller på de trykimprægnerede stolper. Afstanden mellem tværbjælkerne bestemmes ud fra terrassens samlede længde og bredde, men der bør aldrig være mere end 40-60 centimeter mellem tværbjælkerne. Tværbjælkerne er det, som understøtter de tyndere trykimprægnerede terrassebrædder, og er afstanden mellem tværbjælkerne for stor, forværres de trykimprægnerede terrassebrædders bæreevne.

Du bør altid anvende trykimprægnerede stolper under terrassen, både til fundament og tværbjælker. Efter monteringen af de trykimprægnerede terrassebrædder kan du nemlig sjældent komme ned til stolperne. Så selvom du sagtens kan behandle dine trykimprægnerede terrassebrædder med olie eller maling flere gange i deres levetid, så er det vigtigere, at du har et underlag, der kan holde i mange år uden vedligeholdelse.

 

Terrassebrædder

Afslutningen på terrassen er selve terrassebrædderne. Terrassebrædderne bør enten være af en meget hård og gerne olieholdig træsort, som har en naturlig lang holdbarhed, eller de bør være udført i høvlede, trykimprægnerede terrassebrædder. Prisen er ofte grunden til, at mange vælger de trykimprægnerede terrassebrædder, eftersom den ofte vil være flere gange lavere end de mere eksotiske og hårde træsorter. Selv om trykimprægnerede terrassebrædder og stolper har en god holdbarhed og modstandsdygtighed, bør du alligevel behandle trykimprægnerede terrassebrædder med olie eller maling mindst hvert andet år.

 

Alternativer til trykimprægnerede terrassebrædder

Et alternativ til trykimprægnerede terrassebrædder er kompositterrassebrædder. Komposit er en blanding af træ og plast, og giver dig en nærmest vedligeholdelsesfri terrasse.

Vi kan også tilbyde Dolle i-Clips terrassebrædder, der har et særligt monteringssystem, som både gør arbejdet nemt og giver et fantastisk slutresultat uden synlige skruer.

Når du handler hos os, finder du alt det, du skal bruge til byggeprojektet. Vi har et kæmpe udvalg af stolpebærere, søjlesko og skruer. Du kan også se nærmere på det smarte monteringsværktøj fra ESSVE og Camo, som gør det muligt at montere terrassebrædderne uden synlige skruer.

God fornøjelse med din nye terrasse med trykimprægnerede stolper og terrassebrædder.