Trykimprægneret træ

Trykimprægnerede brædder og planker i flere dimensioner. Disse brædder har utallige anvendelsesmuligheder og er beregnet til udendørs brug. Alle brædder og planker i denne kategori er ru.

Læs mere
pr. side

8 Varer

Faldende orden
 1. Rafte trykimp. Ø5x220cm (kun Sjælland)Rafte trykimp. Ø5x220cm (kun Sjælland)
  Rafte trykimp. Ø5x220cm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 29,95 DKK
 2. Brædder trykimp. 19x100 mm (kun Sjælland)Brædder trykimp. 19x100 mm (kun Sjælland)
  Brædder trykimp. 19x100 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  29,00 DKK
  Fra kun
  8,06 kr/mtr
 3. Brædder trykimp. 25x100 mm (kun Sjælland)Brædder trykimp. 25x100 mm (kun Sjælland)
  Brædder trykimp. 25x100 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  36,75 DKK
  Fra kun
  12,25 kr/mtr
 4. Brædder trykimp. 25x125 mm (Kun Sjælland)Brædder trykimp. 25x125 mm (Kun Sjælland)
  Brædder trykimp. 25x125 mm (Kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  45,00 DKK
  Fra kun
  15,00 kr/mtr
 5. Brædder trykimp. 25x150 mm (kun Sjælland)Brædder trykimp. 25x150 mm (kun Sjælland)
  Brædder trykimp. 25x150 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  63,00 DKK
  Fra kun
  21,00 kr/mtr
 6. Brædder trykimp. 25x175 mm (Kun Sjælland)Brædder trykimp. 25x175 mm (Kun Sjælland)
  Brædder trykimp. 25x175 mm (Kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  103,00 DKK
  Fra kun
  24,52 kr/mtr
 7. Brædder trykimp. 25x200 mm (kun Sjælland)Brædder trykimp. 25x200 mm (kun Sjælland)
  Brædder trykimp. 25x200 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  117,00 DKK
  Fra kun
  21,67 kr/mtr
 8. Brædder trykimp. 19x125 mm (kun Sjælland)Brædder trykimp. 19x125 mm (kun Sjælland)
  Brædder trykimp. 19x125 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde, pris/mtr
  37,00 DKK
  Fra kun
  12,33 kr/m
pr. side

8 Varer

Faldende orden

Trykimprægneret brædder og planker

Skal du lave nyt hegn, der holder hunden inde i haven og naboernes nysgerrige blikke ude, så kan du bygge det med hegnsbrædder, som effektivt skærmer af. Med trykimprægnerede hegnsbrædder får du et langtidsholdbart og robust hegn.

Måske vil du skjule dine skraldespande med et renovationsskjul og det kan også bygget i trykimprægnerede brædder lige efter dine mål og ønsker om hvordan det skal se ud.

Især skure, carporte og andre udhuse bør man bygge i trykimprægnerede brædder eller planker, for den slags konstruktioner er ofte en større investering, og så er det med at bygge noget, der holder lang tid.

Prisen på trykimprægnerede brædder er endda ikke væsentlig højere end almindelige brædder i usorteret eller kvinta kvalitet, og derfor er det en god investering at købe træ, som har en holdbarhed på over 25 år og ikke kræver den samme grad af vedligeholdelse, som ubehandlede brædder.

 

Hegnsbrædder der holder

Skal du bruge brædder til et hegn, så er det værd at overveje at købe trykimprægnerede brædder.  Brædder som skal bruges udendørs, hvor træet udsættes for alt fra slagregn og frostgrader til bagende hede og insektangreb, skal kunne modstå de mange påvirkninger. Bruges ubehandlede brædder, så skal de ofte vedligeholdes med maling eller træbeskyttelse, for ikke hurtigt at blive nedbrudt af vind, vejr og insekter. Trykimprægneret brædder er behandlet med en særlig træbeskyttelse, som er presset dybt ind i træet under tryk, hvilket er baggrunden for betegnelsen trykimprægneret træ.

 

Kan man male trykimprægnerede brædder?

Trykimprægneret træ har en karakteristisk grøn farve. Nogle synes godt om farven og lader træet forblive i denne farve, mens andre vælger at male træet. Hvis du i forvejen har hvidt, sort eller rødt træværk på huset eller andre udhuse, så vil du måske også male dit nye hegn, skur eller renovationsskjul i denne farve.

Man kan sagtens male trykimprægneret træ, men det er – ligesom med maling generelt – vigtigt at gøre det korrekt for at opnå et holdbart resultat.

Der er forskellige meninger om hvor længe man skal vente fra man har bygget med trykimprægnerede brædder til man kan male dem. Grunden til man skal vente, er at træet ved levering typisk har et relativt højt fugtindhold og skal tørre inden man maler. Venter man ikke kan fugt inde i træet have svært ved at slippe ud og i værste tilfælde føre til at træet rådner. Typisk vil træet skulle have en fugtprocent på 18% eller under, før man maler det, og det kan tage et par uger under normale, tørre forhold om sommeren. Man kan eventuelt måle fugtniveauet med en fugtmåler eller vente en uge eller to ekstra, hvis man vil være sikker.

Inden træet males, skal det grundes med en egnet grunder, der skal mætte træet og være med til at sikre at malingen hæfter optimalt. Når grunderen er helt tør, kan du så male med en udendørs træmaling.

Køb billige brædder og planker på BygMax

Hos BygMax finder du trykimprægneret træ i mange dimensioner til dit projekt. Vi har alt i byggematerialer, værktøj og udstyr til haven. Du kan nemt bestille alt du skal bruge af skruer, stolper og meget mere, og bare vente til at det bliver leveret til din adresse inden for nogle få dage.