Trykimprægneret terrassebrædder og stolper

Trykimprægneret terrassebrædder, sibirisk lærk terrassebrædder, terrassebrædder termotræ ubehandlet eller laseret.
Trykimprægneret stolper i forskellige dimensioner og sibirisk lærk reglar og høvlede stolper. Spidset pæle til hegn, opbinding og indhegning.

Køb trykimprægnerede terrassebrædder på BygMax.dk

Når du skal lave ny terrasse, er der meget at tage stilling til. Hvor skal terrassen ligge, hvor stor skal den være og hvordan skal den opbygges og se ud. Til opbygning af en træterrasse vælger mange at anvende terrassebrædder og stolper, som er trykimprægneret. Trykimprægnerede terrassebrædder og stolper er både billige og har en lang holdbarhed. Trykimprægneret træ er behandlet med en særlig væske, som presses ind i træet under tryk, hvilket er baggrunden for navnet og gør trykimprægnerede stolper og terrassebrædder let genkendelige ved den grønne farve, som de får fra væsken. Trykket, som anvendes under imprægneringen, får væsken til at trænge dybere ind i træet end ved normal overfladebehandling med olie eller maling. Det giver træ, der er modstandsdygtigt over for vind og vejr og angreb fra insekter, og som derfor har en meget længere holdbarhed end ellers. Væsken som trykimprægneret terrassebrædder og andet træ er imprægneret med, kan indeholde kemiske forbindelser, som kan være sundhedsskadelige, og derfor bør du ikke anvende trykimprægneret træ indendørs og steder, hvor træet kommer i forbindelse med fødevarer. Derfor bør du heller ikke anvende terrassebrædder og stolper, som er trykimprægneret til bede eller i din køkkenhave, men i stedet anvende brædder og stolper af lærketræ. Sibirisk lærketræ er en særlig langsomt voksende træsort, og derfor har den en utrolig god holdbarhed og kan derfor anvendes som erstatning for trykimprægneret træ på steder, hvor træet kommer i kontakt med fødevarer. Så sikrer du dig mod, at eventuelle kemiske forbindelser, som er anvendt i det trykimprægnerede træ ikke trænger ud i jorden og optages af dine grøntsager eller krydderurter.

Sådan bygger du en terrasse i trykimprægneret træ

En træterrasse består typisk af 3 lag: et fundament, et underlag af stolper og til sidst terrassebrædderne. Fundamentet kan du lave på flere måder. Den ene er at bruge søjlesko eller stolpebærer, som faststøbes i et punktfundament med tørbeton og holder underlaget af trykimprægneret stolper. En anden løsning er at grave stolperne direkte ned i jorden med et pælebor og herefter støbe omkring stolperne. Sætter du stolperne direkte i jorden er det meget vigtigt, at du anvender trykimprægnerede stolper, da træet vil blive udsat for utrolig meget fugt i jorden, og almindeligt træ ville hurtigt rådne og gøre terrassen usikker at færdes på. Der bør ikke være mere end 2-3 meter mellem stolperne i dit fundament under terrassen, men den præcise afstand mellem dem afgøres typisk af terrassens samlede bredde og længde, og hvordan det passer med det næste lag i en træterrasse; tværbjælkerne.

Tværbjælkerne monteres enten på punktfundamentet eller de trykimprægnerede stolper. De kaldes tværbjælker fordi de ligger på tværs i forhold til terrassebrædderne, som monteres ovenpå. Afstanden mellem tværbjælkerne bestemmes sammen med fundamentet ud fra terrassens samlede længde og bredde, men der bør aldrig være mere end 40-60 centimeter mellem tværbjælker. Tværbjælkerne er det, som understøtter de tyndere trykimprægnerede terrassebrædder og er afstanden mellem tværbjælkerne for stor, forsvinder terrassebræddernes bæreevne. Du bør altid anvende trykimprægneret træ til stolper under din terrasse, både når du bruger dem til fundament og til tværbjælker. Efter montering af terrassebrædderne kan du nemlig sjældent komme ned til stolperne. Så mens du sagtens kan behandle terrassebrædderne med olie eller maling flere gange i deres levetid, så har du brug for et underlag, som er behandlet på en måde, så det kan holde i mange år uden at skulle vedligeholdes.    

Afslutningen på terrassen, er som du nok er klar over, terrassebrædderne. Her er der mere spillerum med hensyn til udseende og materiale. Dine terrassebrædder bør dog være enten af en meget hård og gerne olieholdig træsort, som har en naturlig lang holdbarhed, eller være udført i høvlede, trykimprægnerede brædder. Især prisen er en stor fordel ved trykimprægnerede terrassebrædder, og ofte flere gange lavere end mere eksotiske og hårdere træsorter. Selv om trykimprægnerede terrassebrædder og stolper har en god holdbarhed og modstandsdygtighed over for vejr og insektangreb, så bør du alligevel behandle brædderne med olie eller maling mindst hvert andet 2 år.

Alt du skal bruge til din nye terrasse på BygMax

Hos BygMax finder du terrassebrædder og stolper i trykimprægneret træ samt i sibirisk lærk og andre træsorter, som har en høj modstandsdygtighed over for fugt, råd og insektangreb, og sikrer dig en terrasse, som du kan nyde mange år fremover.

Vi har også et andet alternativ, når du skal vælge terrassebrædder. Terrassebrædder i kompositmateriale er en blanding af træ og plast, og giver dig en nærmest vedligeholdelsesfri terrasse. Vi har også Dolle i-Clips terrassebrædder, der har et særligt monteringssystem, som både gør arbejdet nemt, men også giver et fantastisk slutresultat uden synlige skruer.

Når du handler hos os, behøver du ikke også handle andre steder, for her finder du alt det, du skal bruge til dit byggeprojekt. Vi har også et kæmpe udvalg af stolpebærere og søjlesko og skruer. Du bør også se nærmere på det smarte monteringsværktøj fra ESSVE og Camo, som gør det muligt at montere terrassebrædderne uden synlige skruer. Det giver et glat og flottere resultat, samtidig med at overfladen på terrassen bliver mere modstandsdygtig over for nedbør. Når du bruger mange penge på en træterrasse, så kan du lige så godt gøre det ordentligt, og de skjulte skruer vil med sikkerhed imponere dine gæster og være en investering, som du ikke vil fortryde.

Skal du have rækværk omkring din terrasse, så finder du også her nogle smukt forarbejdede håndlister i forskellige træsorter. Husk også pæleboret til stolperne eller pælespaden til udgravning til punktfundamentet.

God fornøjelse med din nye terrasse med trykimprægnerede stolper og terrassebrædder.