Haven

Alt hvad du skal bruge til din have. Find inspiration til din drømmehave og bestil til lave priser her:

Læs mere

Haven – forvandl haven til dit private paradis!

Her finder du alt, du skal bruge for at få en smuk, velplejet og velindrettet have. Om du leder efter spagnum til blomsterhedet, et legetårn til børnene, hyggelig aftenbelysning eller en sauna, så finder du det alt sammen lige her.

Blandt de mange kategorier af haveprodukter finder du også alt, du skal bruge til terrassen: terrassebrædder, udendørstrapper, hegn, og endda et byg-selv-loungekit.

Havehegn og låger - tidløs og naturlig charme

Sætter du pris på privatliv eller ønsker, at hunden kan løbe frit i haven, så er et havehegn en god investering. Inden for kategorierne af havehegn, finder man hegnsprofiler med forskellige kvaliteter. Generelt kan man opdele dem i tre kategorier:

Komposithegn er et populært materiale både som havehegn og som forlængelse af en kompositterrasse. Komposit er et blandingsprodukt af træfibre og genbrugsplast, der giver varmen og udseendet fra træet samt holdbarheden og vedligeholdelsesfriheden fra plastik. Af komposithegn kan vi anbefale både Wimex og Kirkedal.

Systemhegn, primært i træ, er ideelt til at fremhæve haven og rummet, og eftersom det er opbygget med stolper og moduler, tillader det flotte, brugerdefinerede designs. Frøslevs systemhegn, anbefalet for gør-det-selv-projekter, er trykimprægneret og tilbyder 20 års holdbarhedsgaranti. Med en højde på 180 cm er det velegnet til dem, der prioriterer privatliv.

Støjhegn er til dig, der ønsker et støjfrit terrasseliv. Hegnet er opbygget af holdbare polyesterplader og galvaniserede, pulverlakerede stolper for et ensartet udseende. Polyestermaterialet sikrer lang holdbarhed uden risiko for insektangreb, svamp eller råd. Med en målt decibel på 32 er Kirkedal støjhegn ideelt til at sikre ro og fred under morgenkaffen på terrassen.

Havehegn_600x600
terrassebr_dder

Terrassebrædder – byg din egen terrasse

Når du skal vælge terrassebrædder, står du over for flere beslutninger, herunder materialevalg og vedligeholdelseskrav.

Terrassebrædder i blødt træ er en økonomisk fordel, men kræver ofte mere vedligeholdelse for at forlænge holdbarheden. Her anbefaler vi klar at anvende træbeskyttelse, olie eller maling for at forbedre både udseende og levetid. Nordiske træsorter har ofte et mindre indhold af naturlig olie, og derfor er ekstra beskyttelse særligt vigtig. Blandt de bløde træsorter kan vi især anbefale terrassebrædder i lærketræ.

Hårdttræsterrassebrædder kommer typisk fra eksotiske træsorter, som ofte har et eksklusivt udseende med rødbrune nuancer og et højt olieindhold, hvilket gør dem naturligt resistente over for insektangreb og råd. Det hårde materiale slider dog mere på værktøj, og monteringen kan tage længere tid sammenlignet med blødt træ. Vælg blandt andet mellem flotte træsorter som Jatoba, Guariuba eller Cumaru.

Ønsker man et look uden synlige skruer, anbefaler vi monteringsskruer fra CAMO. Denne monteringsmetode reducerer risikoen for ujævnheder og sikrer et pænt slutresultat. Ved at montere skruerne på siden af terrassebrættet undgår man synlige skruer, splinter og sprækker. Vi anbefaler dog ikke at bruge denne monteringsløsning til hårdtræsterrassebrædder.

Spagnum/muld/flis – finde den rigtige havejord hos BygMax

Til at etablere en frodig og plante-rig have har du brug for næringsrig muld og jord, så du giver dine planter de bedste forudsætninger for at spire. Her hos BygMax finder du et stort udvalg til alle havens planter, om det så er til rododendronerne, der kræver langsomvirkende gødning til surbundsplanter, eller om det er til roserne, som har brug for en god næringsbalance og mindre kalk. I spagnum/muld/jord-kategorien finder du den rette jord, uanset hvad dine planter har brug for.

Spagnum er et superpopulært materiale til haven. Eftersom det stammer fra højmoser bevarer det fugtigheden i lang tid og bruges derfor flittigt, når man planter træer, buske og anlægger græsplæner. Der findes flere former for spagnum, bl.a. grov, fin og gødet.

Flis har ofte en mere dekorativ end praktisk funktion i havebedet. Det er fremstillet af træer, der har været igennem en flishakker og anvendes hyppigt som bunddække. Ud over at træflis har et rustikt udseende vælger mange dette materiale, fordi det hæmmer bevoksningen af ukrudt. Træflis holder nemlig sollyset ude for ukrudtet, og eftersom det er den primære næringskilde for ukrudtet, vil det have sværere ved at vokse.

Muld er en jordbundstype, hvor råjord og organiske rester er blevet blandet sammen af regnorme. Denne jordtype udskiller sig ved, at næringsindholdet er meget højere, og derved hjælper med at bevare jordens sundhed.

Murafdækninger og toppe - funktion og æstetik

Med en murafdækning får du ikke kun en æstetisk finish til dit fritstående murværk, men også en beskyttende barriere mod fugt. Disse afdækninger, ligesom taget på et hus, leder vand væk og er tilgængelige i forskellige former, farver og størrelser for at tilpasses dit murværk. Sålbænke har en lignende funktion, de fokuserer dog på udendørsvinduer og bidrager dog til visuel sammenhæng og vandafledning.

Scandi-Roc tilbyder to serier, Classic og Modena, med varierende udtryk. Classic-serien er i beton, mens Modena-serien er i granit. Farve- og formvariation giver mulighed for tilpasning, og søjleafdækninger er selvfølgelig også tilgængelige.

Til fritstående murafdækninger kan Polysan murafdækninger anvendes. Disse murafdækninger er fremstillet af polymerbeton, et robust og vejrbestandigt materiale med minimal vedligeholdelse. Murafdækningerne tilbydes i enkelte udformninger, og farvevalget inkluderer glatte overflader og matte finishes i grå, gråhvid og sort. Anbefalet udhæng er 30-40 mm.

Polysan murafdækninger kræver en svømmende montering med klæber, herunder butylbånd, bagstop, afstandsbrikker, fugemasse og en monteringsvejledning. Dette sikrer solid montering og tillader samtidig lidt bevægelse.

haven-murafdakning_1_
chelsea_-_600x600_px_-_2022-03-29t160004.694

Garageporte – moderne designs og holdbare konstruktioner

Optimer sikkerheden og æstetikken af din garage med en ledhejseport fra Wisniowski eller Lindab. Under vores garageporte finder du et bredt udvalg af garageporte, der imødekommer dine behov og ønsker. Disse garageporte kombinerer et moderne design med holdbarhed og funktionalitet, der er designet til at give dit hjem et stilfuldt og sikkert udtryk.

Her har du mulighed for at vælge mellem flere farver og størrelser, og med eller uden træstruktur. Garageportene er med indbrudssikring og galvaniserede stålelementer.

Ønsker du en garageport på specialmål, så har Lindab et kæmpe udvalg af muligheder. Her bestemmer du selv målene på garageporten, om du vil have brugerdefinerede skinner, el-betjening og meget mere.

De flotte garageporte er fremstillet med fokus på kvalitet og lang levetid. De er nemme at vedligeholde og sikrer en problemfri drift i årevis. Gør din hverdag lettere og din garage mere stilfuld med en moderne og pålidelig garageport. Bestil nu og opgrader dit hjem med den perfekte kombination af funktionalitet, sikkerhed og æstetik.

Haveprodukter fra BygMax

Uanset om du søger det perfekte havehegn, terrassebrædder til din udendørs oase, elegante murafdækninger, eller næringsrig spagnum til blomsterbedet, så finder du det hele her. Vi stræber efter at tilbyde produkter af høj kvalitet, der kombinerer funktionalitet med æstetik.

Har du et større projekt og ønsker et samlet tilbud, så send os en prisforespørgsel, og så vil vores sælgere forsøge at skræddersy et skarpt tilbud til dig.

BygMax – alt til dit byggeri!