Hegn og låger

Sammensæt selv dit hegn så det passer til netop din have.
Hegn i træ, med polyrattan, stål eller hærdet glas. Du kan få hegn i flere forskellige farver, heriblandt sortgrundet, hvid og teak. Se det store udvalg i Hegn og låger herunder og indram haven eller terrassen præcis som du ønsker eller skab din egen hyggekrog for dig og familien.

Havehegn – Stort udvalg og lave priser

Det er rart med en stor have, men de fleste mennesker foretrækker alligevel at sidde eller ligge i en hyggekrog i haven. Derfor skal haven ofte deles op i mindre kroge og områder. Havehegn kan bruges både rundt om en terrasse, omkring husets grund langs skel, mellem forhaven og fortov/vej eller andre steder, hvor man ønsker at skærme af, lave en hyggekrog eller markere en grænse mellem to matrikler. Havehegn opbygges af en række lukkede fag og eventuelt en låge, og kan tilpasses stort set alle størrelser og former.

Husstande med hund kender også behovet for et hundehegn til haven, for at holde den firbenede ven inde på matriklen. Uden at forhavehegn, er hunden hurtigt ude på vejen, hvor den ikke bør være. Trådhegn er også populært hos folk, der har hund, for det grønne trådflet kan integreres i en hæk, så man ikke ser det, men fungerer stadig perfekt til at holde hunden inde i haven.

Her på BygMax finder du billig havehegn til din have, og med vores store udvalg i både mærker, designs og prisklasser, finder du med sikkerhed et havehegn, som passer både til dit hus, din smag og din pengepung.

 

Mange forskellige typer hegn til haven

Et hegn kan se ud på mange forskellige måder og være lavet af forskellige materialer, enten stål, glas, træ eller kompositmateriale, der er en blanding af træ og plast. Med de mange muligheder for at vælge materialer og udseende, kan du tilpasse dit nye havehegn efter lige netop dine behov og din stil.

Skal dit havehegn lukke helt af, så skal de have en god højde og eksempelvis være et lamelhegn eller komposithegn med tætsluttende brædder. Lamelhegn fås i moduler på 180x180, 150x180 og 120x180, så du bestemmer selv hvor højt hegnet skal være, og derved hvor meget det skal skærme af. Du kan dertil købe et lamelhegns låge i samme udseende som resten af hegnet.

Foretrækker du minimal vedligeholdelse, så skal du overveje et havehegn i kompositmateriale. Komposit er en blanding af plast og træ, der giver et holdbart materiale der ligner træ, men som du ikke skal vedligeholde udover at vaske det med koldt vand, hvis det bliver beskidt. Er et havehegn med minimal vedligeholdelse noget for dig, så se nærmere på Kirkedal komposit hegn.

En anden type hegn, som er blevet meget populære, er hegn med galvaniserede stålnet. Dina forhavehegn er moderne og enkle hegn med sort ramme og et kraftigt galvaniseret trådnet i midten. Det giver et hegn, som virker let, men stadig er perfekt til at markere skellinjen i forhaven eller til at holde hunden inde i haven, hvor den hører til.

Skal det være helt skarpt, skinnende og moderne, så skal du have Plastmo eller Dolle hegn, der er systemer i metal og glas, som er perfekte til terrassen eller altanen på det moderne hus. Hegnene er utrolig nemme at montere, og fås som moduler, der kan samles i lige den størrelse din terrasse er.

 

Havehegn – Køb færdig eller byg selv?

De færdige moduler til havehegn giver en hurtig arbejdsgang og sikker kvalitet igennem hele hegnet. Og selv om der er mange valgmuligheder inden for havehegn, og mange typer hegn, der er svære at fremstille selv, så vil du måske hellere selv bygge et hegn? Du kan nemt selv bygge et pileflethegn, et plankeværk eller et hegn med stålnet selv.

Skal du bygge et plankeværk eller havehegn i træ, så bør du bruge trykimprægnerede brædder. Det samme gælder hvis du vil bygge et rionet hegn – her skal du også lave rammen i trykimprægneret træ, hvis det skal holde. Bygger du selv dit hegn, tager det måske lidt længere tid, men så får du et unikt hegn, der er helt tilpasset på mål.

Uanset om du vælger et modulopbygget havehegn eller at bygge det selv, så finder du alt til hegn og låger du skal bruge her på BygMax.

 

Regler for hegn i skel

Et hegn i haven, eller rettere mellem din og din nabos have, er underlagt en række bestemmelser i Hegnsloven, der har til formål at forhindre at hus- og grundejere opfører hegn på en måde, som er uhensigtsmæssig over for deres naboer.

  • Hegnet skal stå lige i skel. En landinspektør kan fastlægge skellet ved tvivl eller uenighed.

  • Det kræver enighed med naboen at ændre et fælleshegn.

  • Havehegnet skal passe ind i omgivelserne og tydeligt adskille de to grunde.

  • Du må selv aftale højden sammen med din nabo. Hvis I ikke kan blive enige, skal hegnet som udgangspunktet være 1,8-2 meter højt. Et hegnsyn kan fastsætte højden ved uenighed.

  • Vedligeholdelse af havehegn i skel deles som udgangspunkt lige mellem din nabo og dig.

  • Din nabo og dig kan hver især kræve, at jeres levende fælleshegn én gang årligt klippes ned til disse vejledende højder:

                 Fælleshegn i boligområder: 2 meter eller den højde hegnsynet evt. har fastsat.
                 Fælleshegn mod landbrug eller skov: 5 meter.
                 Andre levende fælleshegn: 3,5 meter.

  • Ved uenighed om et hegn, kan hegnsloven bestemmelser træde i kraft. Det kræver et hegnsyn at få afgjort en strid mellem dig og din nabo. Det koster omkring 1.869 kr. (2019-priser), og betales typisk af den, som taber sagen.