Hegn og låger

Sammensæt selv dit hegn så det passer til netop din have.
Hegn i træ, med polyrattan, stål eller hærdet glas. Du kan få hegn i flere forskellige farver, heriblandt sortgrundet, hvid og teak. Se det store udvalg i Hegn og låger herunder og indram haven eller terrassen præcis som du ønsker eller skab din egen hyggekrog for dig og familien.

Læs mere

Havehegn og havelåger – Skab de rette rammer til haven og terrassen

Havehegn fås i mange former og materialer, og hos BygMax forhandler vi stort set alle havehegnstyper. Om du vil dele den op i mindre kroge til blomsterbedene og køkkenhaven, eller om du vil have et flot komposithegn til terrassen, så finder du hos BygMax et stort udvalg af støjhegn, gelændere, komposithegn og snehegn.

Et havehegn kan være fordelagtig, hvis man sætter pris på privatlivet fra nysgerrige naboer, eller hvis man har kæledyr, man gerne vil have løbende frit i haven, uden de løber væk. Her kan man med fordel montere et grønt trådflet, der kan integreres i hækken, så man slet ikke ser havehegnet, men så kæledyret stadig bliver i haven.

Her på BygMax finder du et stort sortiment af havehegn. Læs videre herunder, og lær mere om de forskellige typer af havehegn, og hvilke fordele de hver har.

 

Havehegn – Hvad er forskellen på komposithegn, systemhegn og støjhegn?

Havehegn fås i mange forskellige størrelser, former og materialer og med lige så mange funktioner. Hos BygMax kan vi tilbyde havehegn i komposit, træ eller stål, og med alle disse muligheder kan du tilpasse dit havehegn til netop det behov og den stil, du ønsker.

Vi vil her kort skrive lidt om de forskellige typer hegn, samt hvilke behov de dækker, og hvordan de udmærker sig:

 

Komposithegn:

Komposit er et superpopulært materiale, som mange bruger både til havehegnet og terrassebrædderne. Komposit er et blandingsprodukt af træfibre og genbrugsplast, der høster alle fordelene fra de to produkter. Her får du nemlig varmen og udseendet fra ægte træ, og holdbarheden og vedligeholdelsesfriheden fra plastikken.

Komposithegn er ofte fremstillet af spildprodukter, så dette havehegn vil ofte være det mere miljøbevidste valg. Eftersom risikoen, for at komposithegnet skulle blive angrebet af insekter, råd eller svamp, er betydeligt lavere i forhold til ved almindelige træ hegn, er der også rigtigt gode penge at spare ved vedligeholdelsesposten ved at få et komposithegn.

Hvis du leder efter et havehegn, der kræver minimal vedligeholdelse, så er det klart et komposithegn, du bør går efter. Hertil kan vi anbefale både havehegn og havelåger fra Wimex og Kirkedal.

 

Systemhegn:

Systemhegn kommer hovedsageligt i træ og er den perfekte måde at fremhæve miljøet og rummet i haven. Systemhegn er opbygget med stolper og moduler, som man kan kombinere efter eget ønske og design. Mange gør-det-selv-entusiaster vælger systemhegn, fordi det er et nemt og medgørligt projekt, hvor alle elementerne allerede passer sammen.

Hvis du er interesseret i systemhegn, så kan vi hertil anbefale Frøslevs systemhegn, der er opbygget omkring klinkprofiler med en flot finish. Frøslev systemhegnene er trykimprægnerede, hvilket gør Frøslev så sikre på holdbarheden af deres systemhegn, at de faktisk tilbyder 20 års holdbarhedsgaranti.

Hvis privatliv er noget, du vægter højt, så vil et højt lamelhegn eller systemhegn være særligt oplagt. Med en højde på 180 cm er du sikret en god størrelse, så nysgerrige naboer ikke kan kigge ind. Hvis du også kunne tænke dig en havelåge, der passer til, så kan vi sølvfølgelig også tilbyde dette.

 

Støjhegn:

Hvis du bor tæt på en trafikeret vej, der forstyrrer morgenkaffen ude på terrassen, så vil et støjhegn fra Kirkedal måske være fordelagtigt at få sat op. Støjhegnet er opbygget af to polyesterplader med en tykkelse på 14 mm hver, og stolperne er fremstillet af galvaniseret stål, som derefter er blevet sort pulverlakeret, så dit støjhegn får et uniformt udseende.

Eftersom støjhegn fra Kirkedal er lavet af polyester og ikke af træ, har det en lang holdbarhed og kan ikke angribes af insekter, svamp eller råd. Det pæne støjhegn passer godt sammen med de fleste havedesigns, og så er det både simpelt og enkelt at montere.

Kirkedal støjhegn har en målt decibel på 32, så du er sikker på, at du kan nyde morgenkaffen på terrassen i fred.

 

Snehegn:

Vores snehegn kommer fra Expo-net og er et super praktisk hegn, man kan opsætte langs veje for at stoppe fygesne. Snehegnet er et populært produkt, der anvendes i de fleste danske kommuner og i nogle europæiske lande. For at sikre at snehegnet ikke ruster eller bliver skrøbeligt, er det fremstillet af miljøvenligt plastik, der er UV-stabiliseret.

For det bedste resultat anbefales det, at man sætter stål- eller træpæle op i et zigzagget mønster cirka 20 meter fra det område, man ønsker skal holdes fri for sne.

 

Havehegn – Køb færdigt eller byg selv?

Færdige moduler til havehegn giver en hurtig arbejdsgang og sikker kvalitet gennem hele havehegnet. Selv om der er mange valgmuligheder inden for havehegn, er der mange, som foretrækker at lave deres eget havehegn. Både pileflethegn, plankeværk og havehegn med stålnet er forholdsvist nemme gør-det-selv-projekter, der heller ikke kræver mange forskellige materialer.

Skal du bygge et plankeværk eller havehegn i træ, anbefaler vi at bruge trykimprægnerede brædder. Det samme gælder, hvis du vil bygge et rionet hegn – her skal du også lave rammen i trykimprægneret træ, hvis det skal holde. Bygger du selv dit havehegn, tager det måske lidt længere tid, men så får du også et unikt havehegn, der er perfekt tilpasset dine mål.

Uanset om du vælger et modulopbygget havehegn eller at bygge det selv, så finder du alt, du skal bruge til dine havehegn og havelåger på BygMax.

 

Havehegn - Regler og værd at vide

Opsætningen af danske havehegn er underlagt en række bestemmelser i hegnsloven, der har til formål at forhindre, at hus- og grundejere opfører hegn på en måde, som er uhensigtsmæssig over for deres naboer.

  • Hegnet skal stå lige i skel. En landinspektør kan fastlægge skellet ved tvivl eller uenighed.
  • Det kræver enighed med naboen at ændre et fælleshegn.
  • Havehegnet skal passe ind i omgivelserne og tydeligt adskille de to grunde.
  • Du må selv aftale højden sammen med din nabo. Hvis I ikke kan blive enige, skal hegnet som udgangspunktet være 1,8 til 2 meter højt. Et hegnssyn kan fastsætte højden ved uenighed.
  • Vedligeholdelse af havehegn i skel deles som udgangspunkt lige mellem din nabo og dig.

 

Havehegn til terrassen og haven

Om du kunne tænke dig et komposithegn, læhegn eller bare et almindeligt træ hegn til terrassen, så finder du alt, hvad du skal bruge lige her. Hos BygMax finder du havehegn, snehegn, læhegn og havelåger til billige priser og til et stort udvalg af materialer.

Vi har et stort udvalg af hegn til haven, som Frøslev træ hegn eller komposithegn fra Wimex. Her kan du selvfølgelig også få tilhørende havelåger, der passer sammen med havehegnene.