Murafdækninger og toppe

Murafdækninger sørger for den flotte og elegante finish på dit fritstående murværk ved at, som navnet indikerer, afdække murværkets top. Murpille toppe, også kaldet søjleafdækninger, bruges til at afdække kvadratiske “søjler” som enten er i forlængelse af det resterende murværk eller enkeltstående. I denne kategori finder du murafdækninger og murpilletoppe/søjleafdækninger fra Polysan og Scandi-Roc. Derudover finder du sålbænke, som er den skrå kant nederst på vinduerne udendørs, fra de to førnævnte producenter samt NSG (Naturstensgruppen).

Læs mere

Murafdækninger - den flotte finish til dit murværk 

Murafdækninger sørger for den flotte finish på dit fritstående murværk ved at, som navnet indikerer, afdække murværkets top. Ligesom et hus har brug for et tag, så har dit fritstående murværk også brug for murafdækning. Udover den flotte finish, så er murafdækninger også med til at lede vand væk fra muren, og dette er med til at beskytte mod fugtproblemer i murværket. Murafdækninger fås i forskellige udformninger, farver, tykkelser, længder og bredder, så man kan tilpasse sit køb lige netop efter sit eget unikke murværk. Sålbænke har samme formål som murafdækningerne, men er centreret omkring det udendørs vindue. Her giver sålbænken både et sammenhængende udtryk mellem vindue og det resterende hus, samt lede vand væk fra facaden og vinduet. 

 

Scandi-Roc murafdækning - markedets mest eksklusive valg

Scandi-Roc murafdækning kan fås i 2 serier: Classic og Modena, som har to meget forskellige udtryk. Classic-serien fås i 3 forskellige udformninger: lige med fald til 2 sider, lige med valm (slutsten) og hjørner, samt i 4 forskellige farver: grå, antracit sort, teglrød og off-white. Denne serie er fremstillet i beton, hvorimod Modena-serien er i materialet granit. Derudover fås Modena-serien kun i 1 farve: Mountain Grey, dog i de samme 3 udformninger som Classic-serien. Modena-serien har en flad overflade, som er jetbrændt og børstet. I begge serier findes der en søjleafdækning i målene: 360mmx360mm, 420mmx420mm og 530mmx530mm. Der anbefales et udhæng på minimum 30 mm når afdækninger monteres. Scandi-Roc fremstiller også sålbænke, som fås i 2 unikke serier: Basic Line, i materialet skifer, og New Line, som kommer i granit.

 

Hos BygMax er det muligt, at ‘mix and match’ minimum 3 Scandi-Roc produkter. Se vores udvalg af Scandi-Roc murafdækning og søjleafdækning her, samt Scandi-Roc sålbænke her

 

Polysan murafdækninger - massiv og vejrbestandigt polymerbeton

Polysan murafdækninger, murpilletoppe samt sålbænke er fremstillet i polymerbeton, som er en blanding af sand, sten og pulver blandet med polyester. Dette resulterer i et massivt og vejrbestandigt materiale, som har en god holdbarhed og ingen vedligeholdelse. Modsat Scandi-Roc og dets 3 udformninger, findes der kun 1 udformning af Polysan murafdækninger: lige med fald til 2 sider. Grunden til at der kun er en enkel udformning er dets massive egenskab, som gør at man ikke behøver benytte separate stykker. Polysan murafdækninger fås med en glat overfalde samt et mat finish, i farverne grå, gråhvid og sort. Her anbefales et udhæng på cirka 30-40 mm, når man monterer afdækningerne. Sålbænke fra Polysan kommer med kant og uden kant, i de samme 3 førnævnte farver. Hos BygMax finder du sålbænkene i 3 forskellige længder: 1200 mm, 1310 mm og 1800 mm. Derudover kan du udfylde en prisforespørgsel, hvis du vil høre nærmere om nogle specifikke mål som du ønsker.

 

Montering af murafdækning fra Polysan

Hvis valget ender på Polysan murafdækninger, skal du være opmærksom på anbefalingen af en såkaldt svømmende montering. En svømmende montering betyder, at murafdækningerne skal placeres på en klæber, som både skaber en solid montering samt muliggøre lidt bevægelse. Et butylbånd har en virkelig god klæbeevne, og er derfor det perfekte valg til denne løsning. Se videoen herunder, og se hvordan Polysan murafdækninger bliver monteret med et monteringskit bestående af: butylbånd, bagstop, afstandsbrik (5 mm), afstandsbrik (3 mm), elastisk fugemasse og en monteringsvejledning.

 

Find Polysan montagekit i sort her!

Find Polysan montagekit i grå her!

Find Polysan montagekit i hvid her!

 Køb billig murafdækning hos BygMax!

Hos BygMax tilbyder vi et bredt udvalg af billig murafdækning fra Polysan og Scandi-Roc, samt sålbænke. Hos BygMax anbefaler vi altid brug af butylbånd ved montering af Polysan murafdækninger og sålbænke.