Sålbænke

Sålbænke polymerbeton og skifer.
Sålbænke i polymerbeton fra Polysan kan bestilles i den længde op til 1,85 meter du ønsker i gråhvid, grå og sort.
Sålbænke i skifer fra Scandi-Roc med matpoleret overflade.

Læs mere

Sålbænke

En sålbænk er en skrå kant, der er placeret under den nederste karm på vinduer for at lede regnvand væk fra facaden og dermed forhindre, at der trænger fugt ind i konstruktionen, så der opstår fugtskader som frostsprængninger eller skimmelsvamp. Det er især vigtigt ved slagregn og skybrud, at sålbænke er tætte og effektivt kan lede de store vandmængder væk. På underkanten af sålbænken vil der i nogle tilfælde være en vandnæse, der sikrer, at vandet drypper af et par centimeter ude fra væggen frem for at løbe ned af den.

Sålbænke har gennem tiden været udført på mange forskellige måder og flere af de mange forskellige måder anvendes stadig den dag i dag. En metode er at lave en sålbænk af mursten, ved at muren en række massive mursten på højkant i et såkaldt rulleskifte, hvor murstenen har fald udad og stikker lidt ud fra facaden. En anden metode er at støbe sålbænken i beton og efterfølgende male den i eksempelvis sort eller hvid. De to løsninger giver et klassisk udseende, men kan dog kræve vedligeholdelse med maling og eventuelt reparation af fuger i rulleskiftet, hvis det er meget udsat for regn.

Der findes dog også mere vedligeholdelsesfri løsninger. En af dem er sålbænke i aluminiumsprofiler

. Her kan man vælge mellem blanke alu sålbænke og sortmalede alu sålbænke, og profilerne har en tynd og anonym profil, der især passer godt til moderne og enkle huse. En anden mere vedligeholdelsesfri type sålbænke er skifer sålbænke, hvor hele sålbænken er udformet i ét sammenhængende stykke skifter, der er særdeles robust. En tredje løsning er en Polysan sålbænk, der er fremstillet i polymerbeton, som er en særlig hård og vejrbestandigtype beton, der især bruges til murafdækningermurtoppe, skorstensafdækninger og afløbsrender i indkørsler.

  

Scandi-Roc granit og skifer sålbænke

Scandi-Roc er en dansk virksomhed, som siden 70’erne har produceret mindre specialelementer i beton og natursten. Deres produktudvalg omfatter belægningssten, murafdækninger og sålbænke i granit og skifer.

Der er især to grunde til at vælge en sålbænk i skifer eller granit. Den ene er det naturligt smukke udseende fra stenen, der har et spil og en råhed, som ikke fås i nogle andre typer sålbænke. Har dit hus granit eller skifer på taget eller i haven, så kan granit- eller skifter sålbænke ved med til at bunde facade og tag eller hus og have sammen i én sammenhængende enhed. Den anden grund til at vælge skifter eller granit sålbænke er, at det er en meget stærk og robust løsning, og imprægnerer du sålbænken ved montering, så vil du være sikret en smuk og funktionel sålbænk i rigtig mange år.

 

Polysan sålbænke

Polysan fremstiller forskellige byggematerialer i polymerbeton, der er en blanding af sand, sten og pulver blandet med polyester. Polysan sålbænke er vejrbestandige, vedligeholdelsesfri og har en utrolig god holdbarhed. Polymerbeton har i sin ”naturlige” tilstand en sandagtig eller beige farve, men sålbænkene farves i gråhvid, grå og sort.

Polysan sålbænke fås i to udformninger. Den ene er en helt flad 20 mm tyk udgave, der giver et skarpt og enkelt udseende, og skal monteres med en relativt stor hældning. Den anden har en blød ophøjet bagkant, der gør at den kan monteres mere vandret uden at der er risiko for, at vandet kan løbe baglæns.

 

Billige sålbænke på BygMax

Uanset hvilken type sålbænke du foretrækker, så finder du dem her på BygMax til en billig pris. Vi leverer dine sålbænke til din adresse på kun få dage, så bestil nu, så er du snart i gang med at montere dine nye sålbænke.