Maling

Skal du i gang med at male udendørs eller indendørs finder du alt, hvad du har brug for hos BygMax.

Læs mere

Maling i alle regnbuens farver

Når du bygger om eller gør-det-selv, så skal du ofte også bruge maling til den afsluttende finish. Og selvfølgelig kan du også købe billig maling her på BygMax.dk Du finder maling i alle regnbuens farver og til alle formål, fra maling af facader i mursten eller træ, vedligeholdelse af terrassebrædder eller hegn og låger, maling til indvendige vægge, træværk og meget mere.

 

Billig maling skal stadig være god kvalitet

Malerarbejdet udføres typisk til sidst, og måske er byggebudgettet ved at være brugt på dette tidspunkt. Uanset hvad, så vil de flest af os gerne spare så meget vi kan på malerarbejdet. Men selv billig maling bør være af god kvalitet, for der kan være stor forskel på slutresultatet og den mængde arbejde, som det kræver at male med henholdsvis en god og en ringe maling. En god maling har en bedre dækkeevne, er let af arbejde med og smitter efterfølgende ikke af, mens dårlig maling ofte kræver flere lag, tager lang tid at rulle ud og efterfølgende kan de smitte af ved rengøring og berøring.

Så selv om du gerne vil betale så lidt som muligt for maling, så bør du stadig overveje at købe en maling, som du er sikker på er høj kvalitet. Her på BygMax.dk finder du kvalitetsmaling til lavpris fra Beck & Jørgensen, Caparol, Dyrup, Esbjerg Paints, Skalflex og flere andre kendte producenter. Det er din garanti for et godt resultat.

 

Gode råd til maling indendørs

 • Rør også malingen grundigt op, inden du går i gang.
 • Brug rigeligt med maling – det giver et flottere resultat.
 • Rul i samme retning med malerrullen og mal vådt-i-vådt rundt om hjørner og ved kanter.
 • Beskyt dig selv med malerdragt, maske og handsker. Selv god maling indeholder kemiske forbindelser, som det er en god idé at undgå for stor udsættelse for.
 • Undlad at male hvis du er gravid eller ammer et nyfødt barn. Maling kan trænge ind i systemet gennem huden eller ved indånding, og kemiske forbindelser i malingen kan gives videre til barnet gennem mælken.
 • Luft ud – både under arbejdet og efter. Undlad at sove i nymalede rum, indtil malingen er fuldstændig tør. Det tager normalt en uges tid med god ventilation af rummet.
 • Gør værktøjet grundigt rent, når du har malet, Så holder dit værktøj længere og du er sikker på ikke at overfører bakterier og malingrester til ny maling, hvilken i værste fald kan føre til råd i malingen.

 

Gode råd til maling udendørs

Afrens træværket med algerens, lad det tørre i 2 døgn og vask så med grundrens og til sidst med rent vand, inden træværket får lov at tørre op igen. Er der gammel løs maling, skrabes det selvfølgelig af, inden du afrenser træet.

 • Afrenset og tørret træværk skal grundes med en egnet grundet. Nyt træ og trykimprægneret træ skal også grundes. Det giver bedre vedhæftning, længere holdbarhed og et flottere slutresultat.
 • Ved murstensvægge, pudsende vægge og andre massive ydervægge afrenses overfladen grundigt for løst puds og materiale, og renses med grundrens inden maling af væggene påbegyndes.
 • Mal aldrig i direkte sollys eller på et solopvarmet træværk, da malingen flyder dårligt ud og tørrer for hurtigt. Mal heller ikke i temperaturer under 5 grader eller
 • Skal du male en facade, se hvornår solen skinner på de forskellige sider og planlæg arbejdet efter det. Mal hele sider i ét stræk, så bliver resultatet mest ensartet.
 • Mal altid træværk og murværk mindst 2 gange for at opnå det flotteste og mest holdbare resultat.

 

Køb billig maling på BygMax.dk

Uanset hvor du skal male og hvad du skal bygge, så finder du masser af billig maling i vores online maling. Derudover finder du også alt i malerartikler og værktøj samt titusindvis af andre billige byggematerialer, så du nemt kan smide i den digitale indkøbskurv og få leveret til din adresse på kun få dage.