Gulvmaling

Akryl gulvmaling, alkyd gulvmaling og epoxy gulvmaling fra Esbjerg Paints (Tidl. Esbjerg Farve- & Lakfabrik A/S) er garanti for et godt resultat ved maling af gulv.

Læs mere
pr. side

10 Varer

Faldende orden
 1. Epoxyspartel 0,6 ltrEpoxyspartel 0,6 ltr
  Epoxyspartel 0,6 ltr
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 375,00 DKK
 2. Hagmans støvbinder 1K 294 farveløs 10 ltrHagmans støvbinder 1K 294 farveløs 10 ltr
  Hagmans støvbinder 1K 294 farveløs 10 ltr
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 967,00 DKK
  Køb 3 for 903,00 DKK/stk
 3. Alkyd GulvmalingAlkyd Gulvmaling
  Alkyd Gulvmaling
  Lev. omk. tillægges
  Vælg størrelse og farve
  483,00 DKK
 4. H2O Gulvmaling gl. 50 2,5 literH2O Gulvmaling gl. 50 2,5 liter
  H2O Gulvmaling gl. 50 2,5 liter
  Lev. omk. tillægges
  Vælg farve
  425,00 DKK
 5. Efadeck H2O Heavy m/hærder Efadeck H2O Heavy m/hærder
  Efadeck H2O Heavy m/hærder
  Lev. omk. tillægges
  Vælg størrelse og farve
  929,00 DKK
 6. Esbjerg Efadeck Grundrens 5 ltrEsbjerg Efadeck Grundrens 5 ltr
  Esbjerg Efadeck Grundrens 5 ltr
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/sp 373,00 DKK
 7. Efadeck gulvmaling t/betongulv Klar 5 literEfadeck gulvmaling t/betongulv Klar 5 liter
  Efadeck gulvmaling t/betongulv Klar 5 liter
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 849,00 DKK
 8. Efadeck gulvmaling t/betongulv Klar 20 literEfadeck gulvmaling t/betongulv Klar 20 liter
  Efadeck gulvmaling t/betongulv Klar 20 liter
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 2.969,00 DKK
 9. Efadeck gulvmaling t/betongulv Grå 5 literEfadeck gulvmaling t/betongulv Grå 5 liter
  Efadeck gulvmaling t/betongulv Grå 5 liter
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 1.219,00 DKK
 10. Efadeck gulvmaling t/betongulv Grå 20 literEfadeck gulvmaling t/betongulv Grå 20 liter
  Efadeck gulvmaling t/betongulv Grå 20 liter
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 4.243,00 DKK
pr. side

10 Varer

Faldende orden

Gulvmaling – sådan maler du et gulv

Der er mange valgmuligheder, når det kommer til gulve. Enten kan man vælge trægulve eller klinker/gulvfliser, men man kan også vælge at male beton- og trægulve. Det kan både give et gammel trægulv nyt liv, eller skabe en lys og pæn finish på et betongulv. Maling af trægulve eller betongulve kan både være en nødvendighed, men også bare foretages for at få et lysere gulv, der ser nyt ud. Og alt du skal bruge for at male gulve finder du lige her på BygMax til en god pris.

 

Maling af trægulve med oliebaseret alkydmaling eller vandbaseret akrylmaling

Det er ikke alle gulve, som egner sig til at blive malet. Når det kommer til trægulve, så er det oplagt at male gamle fyrretræsgulve samt gulve i egetræ, bøg eller ask. Du bør derimod aldrig male gulve eller terrassebrædder i eksotiske træsorter som merbau, teak og lignende. Denne type træ indeholder nemlig mere olie fra naturens side, og det øger risikoen for at malingen ikke kan binde ordentligt på træet. Det samme gælder derfor også oliebehandlede gulve, særligt lamelgulve. Her er der enten en risiko for at olie trænger igennem malingen efterfølgende eller at olien er som en hård lak, der ikke kan arbejdes videre på.

Når du skal male et trægulv, så kan du vælge mellem en oliebaseret alkydmaling eller en vandbaseret akryl- eller epoxymaling.

Forskellen på de to typer maling er at den olieholdige maling er mere vandafvisende end eksempelvis akrylmalingen. Den har dog mere tendens til at gulne, og under arbejdet afgiver terpentinen, som malingen fortyndes med, en kraftig lugt.

Epoxymalingen bør anvendes med stor forsigtighed på trægulve, da malingen bliver meget hård, og da trægulve arbejder, så risikerer malingen at krakelere. Selv om epoxy gulvmaling kan hæfte på træ og beton, så bør den som udgangspunkt kun bruges på beton.

 

Alkyd, akryl og epoxy maling til gulve af beton

Alkyd- og akrylmaling kan også anvendes på betongulve. Betongulve kan både males umiddelbart efter de er støbt, men også gamle betongulve kan males, hvis de er stabile og overfladen er sammenhængende. Er overfladen ru eller ujævn, så kan gulvet rettes op med selvnivellerende flydespartel inden det males. Det kan samtidig være med til at spare en del maling, hvis det gamle gulv er meget porøst. Ellers skal gulvet blot renses grundigt for både støv, snavs, sæberester og lignende inden det behandles.

På betongulve kan man med fordel anvende epoxymaling, der giver en utrolig slidstærk og vandafvisende overflade. Epoxy maling må gerne bruges af private, men kræver i erhvervsmæssig sammenhænge, at den pågældende medarbejder har et såkaldt epoxykursus. Det vidner om, at du skal være påpasselig, når du arbejde med epoxy maling af gulv og følge producentens anvisninger nøje.  

 

Sådan udfører du maling af trægulv eller betongulv

Den grundlæggende fremgangsmåde for maling af trægulve og betongulve er meget ens, og forskellen ligger hovedsageligt i hvilken type spartel der eventuelt anvendes samt blandingsforhold og tørretider for de forskellige typer maling.

Nedenstående er en generel anvisning til hvordan du bruger alkyd gulvmaling, epoxy gulvmaling eller PU gulvmaling til maling af trægulve og betongulve. Som med mange andre håndværksopgaver, så er forberedelse af underlaget særligt vigtigt for at opnå et flot slutresultat. Brug derfor gerne tid på at gøre denne del grundigt, når du maler gulv.

1: Start med at vaske gulvet med grundrens, så snavs, sæberester og lignende ikke forhindrer malingen i at hæfte optimalt.

2: Slib gerne gulvet, især trægulve, der slibes mat med fint sandpapir. Betongulve slibes med en diamantkopskive. Slibning af betongulve støver dog voldsomt og er svært at udføre pænt, hvis man ikke har erfaring med det. Derfor er det typisk lettere at spartle et betongulv

3: Inden gulvet spartles og males, fjernes slibestøv ved at støvsuge gulvet grundigt. På trægulve bruges en træspartel, mens betongulve spartles med cementbaseret spartelmasse.

4: Malingen kan enten påføres med en korthåret rulle eller med en pensel. Start med at male langs vægge og i hjørner, inden du maler resten af gulvfladen. Mal i lange strøg eller baner, og følg bræddernes længderetning, når du maler trægulve.

5: Efter 1. lag er påført, skal gulvmalingen tørre, inden 2. lag påføres. Tørretiden afhænger af temperatur, luftfugtighed og typen af maling. Følg derfor altid instruktionerne fra producenten.

 6: Lad gulvet hvile og hærde i op til en uge efter 2. lag, da malingen derved får lov at hærde helt op.

 

Stort udvalg af alkyd, akryl og epoxy gulvmaling fra Esbjerg Paints

Både kvaliteten af forarbejdet, værktøjet og malingen betyder noget. Mens kvaliteten af forarbejdet er op til dig selv, så finder du masser af kvalitets epoxy gulvmaling og andre typer gulvmaling her på BygMax samt alt i værktøj og malerartikler du skal bruge for at udføre et godt stykke arbejde.