Træmaling indendørs

Maling til indendørs træværk som lister, vinduer, døre eller møbler.

Læs mere
pr. side

11 Varer

Faldende orden
  • Tilbud
  B&J Pari-Dan acryl maling inkl værktøj/afdækning (PAKKETILBUD)B&J Pari-Dan acryl maling inkl værktøj/afdækning (PAKKETILBUD)
 1. Caparol Iso Trægrunder hvidCaparol Iso Trægrunder hvid
  Caparol Iso Trægrunder hvid
  Lev. omk. tillægges
  Vælg størrelse
  183,00 DKK
 2. B&J PU-Emaille indendørs træ/metal maling vandig hvidB&J PU-Emaille indendørs træ/metal maling vandig hvid
  B&J PU-Emaille indendørs træ/metal maling vandig hvid
  Lev. omk. tillægges
  Vælg størrelse og overflader
  243,00 DKK
 3. B&J Cover-Plus 854 Alkyd vinduesmaling halvblank hvidB&J Cover-Plus 854 Alkyd vinduesmaling halvblank hvid
  B&J Cover-Plus 854 Alkyd vinduesmaling halvblank hvid
  Lev. omk. tillægges
  Vælg størrelse
  215,00 DKK
 4. B&J Pari-Dan acrylmaling vandig til indendørs træ/metalB&J Pari-Dan acrylmaling vandig til indendørs træ/metal
  B&J Pari-Dan acrylmaling vandig til indendørs træ/metal
  Lev. omk. tillægges
  Vælg overflade, størrelse og farve
  203,00 DKK
 5. B&J Cover-It vinduesmaling 754 vandig halvblankB&J Cover-It vinduesmaling 754 vandig halvblank
  B&J Cover-It vinduesmaling 754 vandig halvblank
  Lev. omk. tillægges
  Vælg størrelse og farve
  215,00 DKK
 6. Knastelak vandig 0,5 ltrKnastelak vandig 0,5 ltr
  Knastelak vandig 0,5 ltr
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 119,00 DKK
 7. Caparol PU-satin lakmaling halvmat hvidCaparol PU-satin lakmaling halvmat hvid
  Caparol PU-satin lakmaling halvmat hvid
  Lev. omk. tillægges
  Vælg størrelse
  235,00 DKK
 8. B&J grafital metal maling 775 vandig, halvmat, sølv 2,7 ltrB&J grafital metal maling 775 vandig, halvmat, sølv 2,7 ltr
  B&J grafital metal maling 775 vandig, halvmat, sølv 2,7 ltr
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 607,00 DKK
 9. Caparol IsoSpærr ultra 749 hvidCaparol IsoSpærr ultra 749 hvid
  Caparol IsoSpærr ultra 749 hvid
  Lev. omk. tillægges
  Vælg størrelse
  505,00 DKK
  Køb 3 for 475,00 DKK/stk
 10. Pletforsegler Rust-Oleum hard hat 500 mlPletforsegler Rust-Oleum hard hat 500 ml
  Pletforsegler Rust-Oleum hard hat 500 ml
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 249,00 DKK
pr. side

11 Varer

Faldende orden

Træmaling indendørs kvalitetsmaling til træværk

Maling kommer i mange forskellige varianter og kan anvendes til forskellige formål afhængig af den specifikke malingstype. Overordnet kan man dele maling ind i følgende kategorier: loft- og vægmaling, træ- og metalmaling og gulvmaling. Det er derfor vigtigt at vælge den helt rigtig maling til maling af træværk indendørs. Hos BygMax tilbyder vi træmaling indendørs fra blandt andre Beck & Jørgensen, Caparol, Dyrup og Gori. Fælles for producenterne er deres høje kvalitet, og de er derfor et sikkert valg, når det gælder træmaling indendørs til næste gang, du skal male træværk indendørs.

Gori 608 træbeskyttelse til vinduer og døre i kridt hvid og RAL 9010 kan anvendes på ud- og indvendig side af vinduer og yderdøre som er grundede. Gori 608 indeholder teflon der beskytter med vand og snavs.

B&J PU-Emaille 693, 695 og 698 indendørs træ/metal maling vandig. 693 fås i halvblank - glans 30, blank - glans 50, blank - glans 80. 695 fås i blank, glans 50. 698 fås i blank, glans 80. Hård, glat og resistent Polyurethan forstærket maling som kan anvendes til karme, paneler, vinduesplader og døre.

B&J Cover-It 754 vinduesmaling vandig og halvblank, glans 30. Denne vinduesmaling har en god vedhæftning og vejrbestandig overflade samt falmer meget lidt. Indeholder midler som beskytter malingsfilmen mod begroninger.

B&J Grafital metal maling 775, halvmat acrylplastmaling der fremstår med en rustik, metalliserende og resistent overflade. Kan anvendes både ude og inde. Primær anvendelse på træ og metal men kan med fordel også anvendes som dekoration på vægge.

B&J Pari-Dan 784 og 786 akrylmaling til indendørs træ/metalvandig halvblank, glans 30 og blank, glans 50. Hård, glat og rengøringsvenlig overflade. Anvendes på karme, paneler, døre og lignende.

B&J S-Emaille 788 halvblank, glans 40, acrylmaling til maling af karme, paneler og døre. Denne træmaling er nem at rengøre.

B&J Cover-Plus 854 halvblank, glans 35, vinduesmaling har en god vedhæftning og fine arbejdsegenskaber.

 

Vælg den rigtige træmaling indendørs til maling af træværk

Træmaling indendørs kommer i mange forskellige varianter, og det er derfor vigtigt at overveje anvendelsesområdet, når man skal male træværk indendørs. Maling består primært af bindemiddel, opløsningsmiddel og pigment/farve, og det er specielt bindemidlet, der er afgørende for malingens egenskaber såsom slidstyrke, glans, hæfteevne og vaskbarhed. Det er netop malingens egenskaber på den specifikke træmaling indendørs, der er afgørende for anvendelsesområdet for at sikre et flot slutresultat. Nedenfor kan du få et overblik over de forskellige typer af træmaling indendørs, og hvor de typisk anvendes: 

 • Vandbaseret akryl- og plastmalingkan anvendes til at maling af træværk stort set overalt indendørs, men denne type indendørs træmaling er særligt velegnet til at male vægge og lofter. Denne træmaling indendørs kan også bruges til metal.

 • Linoliemaling anvendes indendørs til maling af træværk - ofte i forbindelse med restaureringsarbejde.

 • Terpentinbaseret alkydmaling anvendes til maling af træværk, jern og metal.
  OBS: alkydmaling med terpentin som opløsningsmiddel afgiver terpentin dampe, som ikke er behagelige at arbejde i. 

 • Vandbaseret plastalkydmalingkan anvendes til maling af træværk. Denne type træmaling indendørs er opbygget på samme måde som en olieemulsionsmaling, hvilket gør denne god til tidligere malede overflader.   

Som tidligere nævnt er det forskelligt, hvilket bindemiddel en indendørs træmaling består af. Inden man går i gang med sit maleprojekt, skal man derfor overveje, hvilken træmaling indendørs der er brugt tidligere, hvis det ikke drejer sig om maling af ubehandlet træ indendørs. Hovedreglen er, at en maling, der består af et stærkt opløsningsmiddel, ikke kan anvendes på overflader, der tidligere er malet med en maling med et svagere opløsningsmiddel, da malingen dermed kan risikere at koge op eller krakelere. Dette betyder, at man ikke kan male sit træværk med en terpentinbaseret alkydmaling, hvis overfladen tidligere er malet med en vandbaseret plastalkyd- eller akrylmaling. 

 

Hvilken glans på maling af træværk indendørs skal man vælge?

Glans er et udtryk for, hvor meget overfladen på malingen skinner og vurderes ud fra glanstrinene 0-100, hvor 0 er helt mat. Overordnet er maling med en højt glans mere modstandsdygtig og rengøringsvenlig, men overfladen er derimod mere reflekterende og skinnende. Inden man påbegynder maling af træværk indendørs, bør man derfor også overveje glansen på den indendørs træmaling, da glansen har en betydning for malingens egenskaber, vaskbarhed, anvendelsesformål og udseende. Nedenfor kan du få et overblik over, hvilken glans man typisk bruger til de forskellige overflader, når man skal male træværk indendørs:

 • Lofter og vægge: Man vil typisk bruge en træmaling med lav glans til både vægge og lofter, da de skal fremstå mere matte. Loftet skal dog males med et lavere glansniveau såsom glans 5, hvorimod man bør bruge en glans 7-10 til væggene, da loftet bl.a. er mindre udsatte end væggene. Hvis væggene er særligt udsatte eller det omhandler væggene i badeværelset, bør man bruge glans 20-30, da en indendørs træmaling med et højere glansniveau er mere vaskbar og modstandsdygtig overfor fugt.

 • Paneler, karme, døre, vinduer osv.: Typisk anvendes der en træmaling med høj glans til paneler, vindueskarme, lister osv., da overfladen skal være mere slidstærk, blank og rengøringsvenlig. Det anbefales derfor at bruge en maling med glans 35 og op efter til f.eks. maling af vindueskarme indendørs.

 • Træmøbler: Du kan med fordel anvende en træmaling indendørs med en glans 50 og op efter, da overfladen skal være særlig slidstærk og rengøringsvenlig.

Maling af træværk - sådan maler kan du male træværk indendørs 

Hvis man ønsker at opfriske sine møbler, karme, paneler eller andet træværk med en gang træmaling indendørs, kan man nemt male træværket indendørs selv. Afhængig af om det drejer sig om maling af ubehandlet træ indendørs eller tidligere behandlet træ, er forarbejdet forskelligt. Skal du eksempelvis male træværk indendørs, der tidligere er malet, er et godt forarbejde vigtigt for et holdbart, flot slutresultat. Vask eventuelt træværket med træ- eller grundrens og slib let med sandpapir med korn 100 eller 120 i årernes retning for at fjerne løs maling, splinter og lignende, så den nye maling hæfter bedst muligt. Hvis det derimod drejer sig om maling af ubehandlet træ indendørs, er det måske kun nødvendigt med en let slibning. Uanset hvad skal træet være rent, tørt og bærende, før du går i gang med grundmaling træ indendørs og efterfølgende maling af indendørs træværk. Mal træværket 2-3 gange med den valgte træmaling indendørs med en passende pensel/rulle. Giv træværket et jævnt lag og mal med lange strøg i samme retning. Gentag processen, når malingen er tør. Husk at fjerne malertapen, mens malingen er våd. 

 

Hvid træmaling indendørs til vinduer og døre – Gori 608 

Hos BygMax tilbyder vi maling i mange forskellige farver og varianter, herunder Gori 608. Gori 608 - kendt som Gori 608 vinduesmaling - er en heldækkende, hvid træmaling indendørs til f.eks. såsom døre og vinduer. Derudover plejer Gori 608 både træværket samt giver en glat, smuds- og vandafvisende overflade, som gør Gori 608 til en godt valg, når det kommer til f.eks. maling af vindueskarme indendørs. Træmalingen indendørs kommer i farverne RAL 9010 og kridt hvid, hvilket gør den til et sikkert valg, da de fleste producenter bruger farven RAL 9010 til deres vinduer og døre. Ellers kan du med fordel anvende malingen Pari-Dan med glans 50 fra Beck & Jørgensen, som er en god, alsidig akrylmaling, der kan anvendes til stort set alt træværk indendørs såsom paneler, karme, lister, gerigter og lignende, da den giver en halvblank, rengøringsvenlig overflade.

 

Stort udvalg af billig træmaling indendørs

Hos BygMax har vi et stort udvalg af træmaling indendørs fra kvalitetsmærker såsom Dyrup, Gori, Beck & Jørgensen og Caprarol. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka en gang i ugen for at holde dig opdateret på gode priser på træmaling indendørs til næste gang, du skal male træværk indendørs. BygMax – alt til dit byggeri.