Stiger

Find præcis den stige du står og mangler. Med vores store udvalg af Jumbo stiger kan du vælge præcis den stige, der passer til dine behov.

Læs mere

Stiger til så lave priser at det kan stige dig til hovedet

En stige er et uundværligt redskab for alle husejere. Som husejer skal du rense tagrender, inspicere dit tags tilstand og mange andre opgaver, hvor det er nødvendigt at arbejde på en stige. Når du skal købe stige, er det vigtigt både at købe den rigtige stige til formålet, og at investere i en stige i en holdbar og sikker kvalitet. Her hos BygMax finder du et stort udvalg af stiger fra danske JUMBO til faste lave priser.

JUMBO er en dansk virksomhed, der udvikler og producerer stiger og stilladser i aluminium, stål og træ i høj kvalitet. JUMBO startede som udlejningsfirma i København i slutningen af 1960’erne, men begyndte i 1983 selv at producere stiger og stilladser. I 1997 flytte JUMBO fabrikken til den nuværende adresse i Kolding, hvor omkring 70% af virksomhedens produkter stadig fremstilles i dag. Udvalget af JUMBO stiger omfatter trappestiger, enkeltstiger, kombistiger, wiener stiger og teleskop stiger. Her får du en kort gennemgang af fordelene ved de forskellige typer stiger, så du er godt klædt på til at købe den rigtige stige.

Trappestiger

En trappestige er en foldbar, ofte relativt lille stige med fire ben og trin på enten kun den ene side eller begge sider. Trappestiger har større trin end en almindelig stige, og er ideel til at arbejde fra på steder, hvor det ikke er muligt at placere en stige op ad en mur. Det kan være opsætning af lamper midt i et rum, hvor en almindelig stige ikke ville være anvendelig.

Enkeltstiger

Enkeltstiger består af et enkelt stykke og er den enkleste form for stige, man kan forestille sig. Den enkle udformning uden samling giver en robust stige, der egner sig godt til arbejde hvor stigen kan placeres op af husmuren. Ulempen ved enkeltstiger er, at de ikke kan foldes sammen og derfor er de sværere at transportere og kræver mere plads til opbevaring end skyde- og hejsestiger.

Skyde- og hejsestiger

Skyde- og hejsestiger er stiger, som er delt i 2 eller 3 led og derved kan skydes ud og foldes sammen. Det gør stigen lettere at transportere end enkeltstiger, da de typisk kan skubbes sammen til omkring halvdelen eller en tredjedel af længden på stigens totale længde. Derfor er skyde- og hejsestiger det oplagte valg, hvis du ved, at du ofte skal transportere din stige rundt eller hvis du ønsker en stige, som er nemmere at opbevare.

Kombistiger

En kombistige giver maksimal mulighed for at tilpasse stigen til arbejdet. Stigen kan både fungere som en skydestige og placeres op ad facader og lignende, og den kan bruges som wienerstige og bruges på steder, hvor der ikke er noget at stille stigen op ad.

Wiener stiger

En wienerstige minder om en trappestige, men hvor trappestigen ofte kun har trin på den ene side, består en wienerstige af to ens sider med trin, som er hængslet sammen i toppen. Wienerstiger er ofte udført i træ, mens trappestiger oftere er i aluminium. Wienerstigen benyttes, ligesom trappestigen, på steder, hvor det ikke er muligt at placere stigen op ad en mur eller lignende, men har behov for en stige, der kan stå selv. Fordelen ved en wienerstige er, at den kan benyttes fra begge sider, hvor en trappestige typisk kun kan benyttes fra den ene side.

Teleskop stiger

En teleskopstige er den mest praktisk stige, når det kommer til transport. Teleskopstigen kan skydes sammen til en lille stige, der er nemt at have bag i en lukket varebil eller større familiebil. Den meget kompakte størrelse sætter dog en grænse for hvor lange teleskopstiger kan blive. En teleskop stige anvendes ofte som inspektionsstige.

I forbindelse med vinduespolering, maling, rensning af tagrender eller andet arbejde, er det en stor fordel at købe en værktøjspose beregnet til montering på stigen og lignende tilbehør til stiger, der både sparer dig for flere ture op og ned ad trappen samt, at du kan udføre arbejdet på stigen sikkert.