Skydelære, slibelære og teleskoplære

Skydelære, slibelære og teleskoplærer til forskellige opmålingsopgaver. 

Skydelærerne fås som digital eller analog og har som udgangspunkt milimeterinddeling, men ved anvendelse af nonius er det muligt at aflæse endnu mere præcise mål afhængigt af noniuslængden. 

Slibelære fås i flere forskellige grader og bruges til kontrol af gevind.

Teleskoplære anvendes til indvendig måling, der består af to fjedrende målhoveder med konstant fjedertryk.

Side
pr. side

74 Varer

Faldende orden
 1. Diesella skydelære med klemlås 200 mm x 0,02 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 355,00 DKK
 2. Diesella skydelære med klemlås 200 mm x 0,05 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 355,00 DKK
 3. Diesella kantfas skydelære 45 gr 0-50 mm, 0,02 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 795,00 DKK
 4. Diesella ridse skydelære analog 0-150 mm, 0,05 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 339,00 DKK
 5. Diesella ridse- og opmærknings skydelære 0-300, 0,05 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 1.159,00 DKK
Side
pr. side

74 Varer

Faldende orden

Skydelære

En skydelære er et måleinstrument til at måle længder og diameter på forskellige emner, som stålrør, rundstål, gevindstænger, bolte og møtrikker og meget andet. Det særlige ved en skydelære er, at den måler utrolig præcist, helt ned i til 2/100 mm (0,02 mm). Den store præcision, som kan opnås ved måling med skydelære er nødvendigt, hvis man arbejder med maskiner, finmekanik og lignende.

En skydelære er opbygget med to par kæber. Det ene sæt kæber (de største) anvendes til at måle udvendig omkreds på emne ved at ”gribe fat” omkring emnet. Det andet sæt kæber (de små) til at måle indvendig diameter af et hul, eksempelvis indvendige diameter af et rør. Der udover har en skydelære typisk også en smal stang, der løber i en fure i linealen. Den bruges til at måle dybden af huller med. Længden som stangen stikker ud for enden af linealen, kan aflæses på skyderens position i forhold til linealen, hvilket giver et præcist mål af en dybde.

 

Digital skydelære

Der findes skydelære i mange varianter, herunder også slibelære og teleskoplære. Moderne skydelære fås også som digitale skydelære. De giver mulighed for aflæsning helt ned til 1/100 mm (0,01 mm), og gør aflæsning af resultatet let på det store display. Skydelærene kan desuden skifte mellem at måle i mm og tommer med et tryk på en knap.

De digitale skydelære fås også med skærm, der har gul baggrundsbelysning, hvilket gør aflæsning lettere. IP54 og IP67 modellerne er henholdsvis støvtætte (IP54) og fugttætte (IP67), og kan derfor bruges under forhold hvor en almindelig digital skydelære hurtigt ville gå i stykker.

 

Diesella skydelære – køb billigt på BygMax.dk

Dieselle er en dansk virksomhed med mange års erfaring inden for motorer og værktøj. Den nuværende virksomhed har eksisteret siden 1992, men virksomheden kan spore sin historie helt tilbage til 1940’erne, hvor Diesella var et kendt mærke inden for knallerter og motorcykler. I dag er virksomheden en global leverandør af kvalitetsværktøj og en af de absolut førende i industrien i Skandinavien.

Her på BygMax finder du billige analoge skydelære, digitale skydelære, slibelære, teleskoplære og mange andre typer måleudstyr og værktøj fra Diesella og andre kvalitetsproducenter.