Vinduer

Vinduer - skab mere lys og bedre udsigt

Vinduerne i din bolig er et vigtigt element i byggedesignet, eftersom de påvirker komfort, energieffektivitet og æstetik. Vinduer bringer ikke kun mere lys til dine rum, men de spiller også en afgørende rolle for ventilation og regulering af temperaturen, så indemiljøet er sundt og behageligt. Derfor er det vigtigt at være informeret om de forskellige vinduer, så du vælger det helt rette til din bolig.

Ovenlysvinduer og facadevinduer- hvilke vinduestyper findes der?

Hos BygMax finder du et kæmpe udvalg af ovenlysvinduer fra kendte producenter som Velux og Fakro, og facadevinduer, der kan produceres på mål, fra Rationel vinduer, Velfac og KPK vinduer. Vi vil her gennemgå de forskellige vinduestyper og kort fortælle lidt om deres fordele og funktioner.

Ovenlysvinduer

Ovenlysvinduer er overordnet kategori af vinduer, der monteres direkte i loftet eller taget. Under ovenlysvinduer finder du derfor blandt andet kuppelvinduer, fladtagsvinduer, vippevinduer, skråtagsvinduer, og 2-1-vidoer.

Ovenlysvinduer kommer i mange forskellige størrelser og former, men fælles for alle ovenlysvinduerne er selvfølgelig, at de skaber et meget bedre lysindfald, der får rummet til at synes større. Uanset om der er lavt til loftet eller ej, så kan det ekstra lysindfald gøre en verden til forskel. Og hvis du har højt til loftet og er bange for, at du ikke vil kunne åbne for ovenlysvinduet, kan de fås med el- eller solcelledrevede systemstyring, hvor du styrer vinduet med en fjernbetjening eller en app.

Smart_home_l_sning
Vippevindue

Fakro og Velux vippevinduer

Med vippevinduerne fra Fakro og Velux får du en unik mulighed for at skabe bedre ventilation. Her kan du nemlig hurtigt og nemt åbne vinduet ved blot at ”vippe” det, uden at skulle åbne det helt op. Denne unikke funktion betyder også, at du kan lufte ud selv på regnfulde dage. De smarte vippevinduer fås både med akryllak, polyurethanlak eller klarlakeret fyrretræ.

En af de mange fordele ved et vippevindue er, hvor nemme de er at åbne og lukke, og med gribbelisten kan man endda montere vippevinduet i en lavere højde, så man opnår bedre udsyn både når man sidder i sofaen og, når man står op.

Tophængt vindue

Ved de tophængte vinduer fra Velux og Fakro får man den maksimale udsigt og derved også mest dagslys. Denne slags vinduer op fremstillet ligesom navnet indikerer: ruden er nemlig sat fast i toppen af karmen, så når man åbner i bunden af vinduet, kan man åbne vinduet helt op og skabe en panoramaudsigt, der giver en illusion om, at man står ude i det fri.

Med et tophængt vindue fra Fakro eller Veluxbehøver du ikke engang at åbne vinduet for at lufte ud. For eksempel kan du få de tophængte vinduer fra Velux med en ventilationsklap, så du også ventilerer, når de tophængte vinduer er lukkede.

velux-bottom-operated-roof-window-gpl-gpu-2
Fladtagsvindue

Fladtagsvinduer og ovenlyskupler

Fladtagsvinduer, eller tagvinduer, er med årene blevet et mere og mere populært, eftersom flade tage er blevet mere udbredte i den danske byggestile. Ovenlysvinduer har et rigtigt stort lysindfald, der holder lokalerne lysere i længere tid, og mange ser derfor også deres varme- og lysregninger går ned, efter de monterer et fladtagsvindue.

Både Fakro og Veluxtilbyder ovenlysvinduer, hvor du kan få vinduet med enten et fladt eller kuppelformet vindue. Generelt kan man sige, at det kuppelformede vindue har et bedre lysindfald, hvor fladtagsvinduet er mere diskret og giver et mere neutralt udseende. Her kan man også vælge om glasset skal være klart eller opalt, hvilket også har stor betydning for, hvor stort lysindfaldet er.

Velux 2-i-1 vinduer

Den nemmeste måde at fordoble lysindfaldet er selvfølgelig ved at fordoble antallet af vinduer, og med de smarte 2-i-1 vinduer, får du en prisvenlig løsning til mere lys. Disse vinduer monteres i én kam, hvilket gør monteringen meget nemmere og hurtigere i forhold til at skulle montere to separate vinduer.

De flotte 2-i-1 vinduer bliver omdrejningspunktet i din indretning med et kæmpe lysindfald. Denne slags ovenlysvinduer er særligt anvendt ved renoveringer og loftsombygninger.

Man skal dog være opmærksom ved disse 2-i-1 ovenlysvinduer, at det kun er det ene vindue, der kan åbnes. Vippevinduerne kan fås med manuel eller solcelledrevet styring.

Design_uden_navn_59_

Facadevinduer

Facadevinduer refererer til vinduer placeret på facaden af en bygning og udgør en væsentlig del af dens arkitektoniske udtryk. Disse vinduer tjener ikke kun som lyskilder, men spiller også en afgørende rolle i bygningens æstetik og energieffektivitet.

Facadevinduer kan variere i størrelse, form og design og derudover kan de have særlige funktioner som dreje-kip-mekanismer for bedre ventilation.

Ud over at give naturligt lys til indendørs rum, spiller facadevinduer en afgørende rolle i energioptimering ved at muliggøre solopvarmning om vinteren og reducere behovet for kunstig belysning. Facadevinduers design og placering er ofte nøje planlagt for at skabe en harmonisk balance mellem æstetik og funktionalitet, hvilket gør dem til en vigtig del af bygningens samlede udseende og ydeevne.

Hos BygMax får vi vores facadevinduer fra kendte leverandører som Rationel, Velfac og KPK vinduer. Her kan du endda selv vælge størrelse, karm, glastype og materiale til karmen. Du skriver bare ind til os med alle størrelserne, så vender vi tilbage til dig med en pris!

inspiration3

Vinduer – vælg den rette rudetype

Når du skal ud at vælge dine vinduer, er det også vigtigt at være informeret om rudetyperne. Både Fakro og VELUX har deres egne termer for deres ruder, og derfor kan det være forvirrende at navigere rund i, hvilken rude, man skal vælg til sine vinduer.

Vi starter her med VELUX' rudetyper, hvor du bl.a. kan se hvad lydreduktionen er, hvor mange glaslag, med mere.

Fakro rudetyper

Som tidligere nævnt har Fakro også deres egne termer for deres vinduer, der differentierer sig fra VELUX. I nedenstående tabel finder du en oversigt over glaslag, glastype og hvilke andre kvaliteter ruden har.

Design_uden_navn_64_

Køb billige vinduer hos BygMax

Hos BygMax finder du et kæmpe sortiment af vinduer fra en masse kendte leverandører! Om du skal mere lys i soveværelset med et nyt smart ovenlysvindue, eller stuen skal have nye facadevinduer ud til terrassen, så finder du det hele her til altid skarpe priser.

Skal du i gang med et større renoveringsprojekt, kan du sende os hele din materialeliste i form af en prisforespørgsel, så vender vi tilbage til dig med en skarp pris!

BygMax – alt til dit byggeri!