Duka ventilation

Duka ventilation har hele sortimentet indenfor ventilation og ventilationstilbehør.
Her kan du finde hele udvalget fra taghætter og aftræksslanger og tilbehør til varmeflytning og flere typer ventilatorer, samt komplette genvindingsanlæg.
Duka har et bredt udvalg af kvalitets produkter og er at af markedets største indenfor ventilationsprodukter.

Læs mere

DUKA Ventilation – et friskt pust til dig og din bolig

Hos BygMax finder du alt hvad du skal bruge fra DUKA Ventilation til korrekt ventilering af din bolig.

DUKA ventilation er en dansk producent af holdbare og effektive løsninger til ventilation af boliger. DUKA har produceret ventilationsprodukter siden 1968 og har gennem årene udbygget deres sortiment til løbende at kunne følge med de skiftende krav til boligventilation. DUKA Ventilation har dermed mere end 50 års erfaring med udvikling af ventilationsprodukter, hvilket sikrer dig en høj og gennemtestet kvalitet. DUKA Ventilation har base i Randers og er i dag en selvstændig forretningsenhed under Vink Plast Gruppen, som er en del af verdens største netværk af plastleverandører.

Hvorfor er ventilation af boligen vigtig?

For at din bolig er sund, og ikke mindst sund at opholde sig i, skal den ventileres. Når du opholder dig i din bolig, laver mad, bader osv., stiger fugtniveauet i boligen. Hvis ikke boligen er korrekt ventileret, vil fugten trænge ind i vægge, spær og andre materialer, hvor store koncentrationer af fugt kan føre til råd og svamp, som eksempelvis skimmelsvamp. Det er grunden til, at der ofte er placeret en elektrisk ventilation på badeværelset og en emhætte i køkkenet, da det er her der typisk opstår mest damp og fugt. Men også luften fra mennesker der opholder sig i boligen, får fugtniveauet til at stige, og især ved nyere huse, der er meget lufttætte, vil fugten hobe sig op indvendigt og give problemer med fugt og svamp. Derfor er det en god idé at installere et ventilationssystem i hele boligen, hvis du bygger nyt, og overveje hvilke måder du kan sikre god ventilation på, hvis dit hus er ældre. Med et ventilationssystem behøver du ikke lufte ud hele tiden, men kan lade din bolig trække vejret selv.

Og det er ikke bare husets sundhed det har betydning for. Den radioaktive gasart radon findes de fleste steder i Danmark, og i ældre huse, hvor der ikke er udført radonsikring i gulvene, vil gassen trænge op gennem gulvene og ophobe sig i rummene. God ventilation er med til at forhindre et for højt niveau af radongasser i din bolig, hvilket kan have sundhedsskadelige effekter på sigt (læs mere om radon her).

Komplette genvindingsanlæg fra DUKA

Udover de klassiske ventilatorer til eksempelvis badeværelset, så producerer DUKA Ventilation komplette genvindingsanlæg, der sikrer både korrekt ventilation af din bolig. DUKA genvindingsanlæg kan købes og monteres sammen med VillaVent pakkerne, der indeholder alt du skal bruge til fuld ventilation af din bolig. Genvindingsanlæggene kan monteres både med og uden ekstern føler, og er energimærke A/A+ og lever op til gældende krav til ventilation af boliger i Bygningsreglementet. Med et genvindingsanlæg fra DUKA får du en energieffektiv løsning, da anlæggene forbruger minimalt strøm og har en varmegenvinding på næsten 100%!

Derudover producerer DUKA også jalousiriste,kanaler, vinduesventiler, inspektionslemme og alt hvad du ellers skal bruge til ventilation af køkken, bad eller hele din bolig. BygMax leverer produkter fra VVS artikler til de laveste priser og med hurtig levering til din adresse. Så vil du undgå råd og svamp og sikre dit indeklima, så bestil dit nye ventilationssystem i dag.