Radiator

Moderne og stilrene radiatorer fra serierne Thor, Hudevad og Unite.
Vælg mellem konvektorer radiatorer eller lavkonvektorer.

Her kan du finde en radiator i mange typer og størrelser, som passer til det enkelte rum. Alle radiatorer og konvektorer findes i hvid.
De er nemme at rengøre med en fugtig klud.

Stort udvalg af radiator tilbehør, såsom reguleringsventiler, termostater, forskruninger, propper og luftskruer samt omløbere og fittings. 

Læs mere

Køb radiator til lave priser på BygMax.dk

Skal du købe ny radiator, så får du den bedste pris hos BygMax. Du finder radiatorer, tilbehør og alt i VVS-artiklerher. Vi er et stort udvalg af billige radiatorer i høj kvalitet, både standardkonvektorer og lavkonvektorer i mange størrelser samt alt hvad du skal bruge af tilbehør til montering af forskruninger, omløbere og fittings.

Medmindre du har gulvvarme i dit hjem, så kommer varmen med stor sandsynlighed fra radiatorer, som er placeret under eller foran husets vinduer. Og selv om gulvvarme er smart og med til at give husets husets rum et enkelt udtryk, så er der også fordele ved radiatorer. Ved Gulvvarme kan der nemlig opleves træk fra kuldenedfald ved vinduer. Der vil nemlig altid være en smule koldere omkring vinduer, og varmen fra radiatorerne presser den lidt køligere luft op og opvarmer den. Radiatorer tilpasser også lynhurtigt temperaturen. Har den en termostat, som føler rumtemperaturen, så lukker radiatoren ned, når rummet opnår en bestemt temperatur, og der bliver ikke for varmt i rummene, når solen skinner ind ad vinduer eller der er mange mennesker i et rum.

Der er god grund til at skifte dine radiatorer, hvis de er af ældre dato. Nyere radiatorer i stål er nemlig væsentlig mere effektive end gamle radiatorer i støbejern. Du kan derfor nøjes med mindre radiatorer, der udnytter varmen bedre. Du kan derfor spare plads eller penge ved at skifte til nye radiatorer.

 

Vigtige overvejelser ved køb af radiatorer

Når du køber radiator, er der flere faktorer, som du skal tage stilling til. Måske skal du bare udskifte en gammel radiator til en ny, der er magen til, og så er det ligetil. Men skal du lave større ændringer i varmesystemet eller skal radiatoren monteres som en del af en tilbygning eller større ombygning, så bør du grundigt overveje hvilken radiator du vil montere.

Radiatorer findes både som standard og lavkonvektor, hvilket blot betyder om det er en almindelig høj og flad radiator, eller om det er en lav og tykkere radiator, kaldet lavkonvektor. Standardradiatorerne er de mest almindelige og passer i højden til montering under vinduer. Den flade udformning gør, at radiatoren fylder mindst muligt i rummet. Lavkonvektorer bliver i stedet typisk brugt til montering foran vinduer, som går helt eller næsten helt til gulv. Her er den brede og lave udformning en fordel, da radiatoren dermed ikke fylder for meget i vinduet og skygger for lysindfaldet.

Samtidig skal du tage stillingen til om radiatoren skal være med en enkelt plade, eller dobbelt plader. Her giver sidstnævnte langt den bedste varmeudnyttelse, men fylder en smule mere end radiator med blot en enkelt plade. Radiatorerne med dobbelt plader fås dog som kompakt radiator, der både er smukke og enkle i udseende med endegavle og topriste. Du kan også overveje om radiatoren skal være med den traditionelle front med riller eller med om det skal være en radiator med plan front, der giver et mere specielt og stilrent look.

Ikke mindst skal du overveje hvor radiatorerne skal placeres, da det har stor betydning for varmevirkningen i rummet. Der er nemlig en grund til at radiatorer stort set altid monteres under vinduer. Vinduer er ikke så godt isolerede som hulmuren, og derfor vil der næsten altid opstå kold luft ved vinduet. Fordi varm luft stiger opad, så falder kold luft ned fra vinduet til gulvet, hvilket kaldes kuldenedfald. Det undgår man ved at placere radiatorerne under vinduerne, da den varme luft fra radiatorerne vil strømme op ad og opvarme kuldenedfaldet så det ikke strømmer ned til gulvet og giver et fodkoldt rum. Samtidig gør placeringen ved ydervæggen, at varmen trænger fra ydervæggene og indad mod husets kerne og ikke omvendt. Omvendt vil det betyde, at der vil blive væsentligt varmere i midten af huset end ude ved ydervæggene. Derfor bør radiatorer altid placeres langs husets ydervægge.

 

Sådan udlufter du dine radiatorer

Hvis din radiator er kold, på trods af du har skruet op for den, så kan det være, at der ikke er ordentligt gennemløb på grund af luft i radiatoren. Luft i radiatorer er helt almindeligt og ufarligt, men kan gøre, at dine radiatorer ikke fungerer optimalt. Oplever du problemer, er det første du kan prøve for at afhjælpe problemet, at udlufte radiatoren. Det er slet ikke så svært og kan spare dig for mange penge til en VVS’er, hvis du gør det selv. Alt du skal bruge er en klud og en vandpumpetang

1: Skru op for varmen på radiatoren, så der kommer tryk på.

2: På radiatoren, typisk i modsatte ende af termostaten, som du bruger til at skrue op og ned med, sidder luftskruen. Det er en lille skrue på cirka 1-1,5 cm med rillet kant. Skruen kan ofte løsnes med fingrene eller, hvis den sidder fast, med vandpumpetangen.

3: Drej forsigtig skruen mod uret, mens du holder kluden under eller omkring skruen. Er der luft i radiatoren, vil du høre en ”tør” hvislende lyd. Lad luften sive ud indtil lyden forandrer sig, eller til du kan se, at der kommer vand ud.

4: Skru skruen i igen, så der lukkes for vandet. Skruen skal ikke strammes hårdt, og det er nok at skrue den i med fingrene, så der ikke kommer vand ud af ventilen. Radiatoren er nu luftet ud.

5: Tager det lang tid inden der kommer vand, eller er der luft i flere radiatorer, kan varmesystemet have mistet tryk efter udluftning, og det kan være nødvendigt at påfylde vand på systemet. Det gøres typisk med en vandslange, der tilsluttes fyret eller varmesystemet, hvorefter der påfyldes vand til der er det ønskede tryk, som typisk er 1-2 bar

 

Få en god pris på radiatorer hos BygMax

Mangler du en pris på en radiator? Vi arbejder hele tiden på at udvide vores udvalg her på siden, og skulle der være en radiator, som vi endnu ikke har, så skriv til os ved at udfylde en prisforespørgsel, så finder vi en god pris på den radiator, du skal bruge.

Er du i tvivl om hvilken radiator du skal købe eller mangler oplysninger på et eller flere produkter? Så kontakt os og få hjælp og rådgivning til dit køb.