Alupex rør og fittings

Det er både nemt og fleksibelt at arbejde med alupexrør, og installationerne bliver meget holdbare og kan udholde højere temperaturer og tryk end traditionelle pexrør.
De er derfor ideelle til fx radiatorer, gulvvarme og brugsvand.

Vi fører alupexrør og tilhørende fittings fra de kendte mærkevareleverandører, herunder Wavin Tigris, Viega Raxofix og Geberit Mepla.

Læs mere

Alupex rør

Alupex rør er et pexrør med en skal af aluminium omkring. Alupex kombinerer de bedste egenskaber fra begge materialer, hvilket giver et rør, der er diffusionstæt og korrosionsfrit samtidig med, at det både er formstabilt og alligevel kan bukkes, hvorved mængden af fittings reduceres.

Alu-pex rør er formstabile rør, der tåler et stort tryk samt høje og svingende temperaturer. Derfor egner det sig godt til både varmeinstallationer og brugsvandsinstallationer. Alupex er VA-godkendt, hvilket sikrer, at rørene lever op til krav sundhedsmæssige og bygningstekniske krav, og trygt kan anvendes i dit hjem.

 

Alupex rør til gulvvarme, radiatorer og brugsvand

Alupex fås båse som stænger og i ruller. Hvilken form der egner sig bedst kommer an på hvordan installationen skal udføres. Skal du trække løsliggende vand- eller varmerør i en krybekælder eller i en skunk, så gør alupex i ruller arbejdet nemt og giver et sikkert resultat med færrest mulige samlinger. Alupex rør i ruller fås desuden som isolerede rør, hvilket effektiviserer arbejdet yderligere.

Skal rørene monteres på vægge, eller i installationen, hvor mange mindre og lige stykker rør skal samles med pressfittings, som efterfølgende skal isoleres med rørskåle, så kan det måske bedst svare sig at købe alu pex rørene i stænger med længde af 5 meter. Disse kan dog også bukkes og på den måde reduceres forbruget af fittings også sammenlignet med almindelige vand- og varmerør i stål.

 

Billige alupex rør fra 16 mm til 74 mm på BygMax.dk

Hos BygMax finder du billige alupex rør fra producenter som Geberit, Wavin, Roth og Uponor m.fl. i mange forskellige tykkelser. De mest anvendte størrelser er alupex i 15 mm, 20 mm og 25 mm, men ved større rørsystemer anvendes også større dimensioner. Du finder derudover også pressfittings til alupex samt fordeler rør og andre typer fittings.